الكنافه النابلسيه
مقدمه من دينا عمر
المقادير :
صينيه مقاس 22 سم
175 جم كنافه
100 جم سمنه
200 جم جبنه عكاوى
لون غذائى اصفر غروب الشمس
الطريقه
- نهيش الكنافه ونقطعها بطول 4 سم
- نسخن السمنه وندوب فيها لون اصفر غروب الشمس ونحطها على الكنافه ونخلطها معا مع بعض
- ندهن الصينيه سمنه ونوزع الكنافه بحيث تكون كلها فى مستوى واحد
- وبعدين ننقع الجبنه العكاوى فى ميه علشان تنزل الملح اللى فيها ونغير الميه لحد ما تبقى من غير ملح ونبشرها ونوزعها على الصينيه من بعيد عن حروف الصينيه
- نحط الصينيه على عين البوتاجاز على نار هاديه ونحرك الصينيه باستمرار لحد ما تستوى من تحت وهنعرف ازاى ؟ انها استوت لما الاطراف تكش بسيط ولما نرفع الطرف نلاقيها استوت
وممكن نستعمل الموتزريلا بدل العكاوى
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدمه من دينا عمر
المقادير :
صينيه مقاس 22 سم
175 جم كنافه
100 جم سمنه
200 جم جبنه عكاوى
لون غذائى اصفر غروب الشمس
الطريقه
- نهيش الكنافه ونقطعها بطول 4 سم
- نسخن السمنه وندوب فيها لون اصفر غروب الشمس ونحطها على الكنافه ونخلطها معا مع بعض
- ندهن الصينيه سمنه ونوزع الكنافه بحيث تكون كلها فى مستوى واحد
- وبعدين ننقع الجبنه العكاوى فى ميه علشان تنزل الملح اللى فيها ونغير الميه لحد ما تبقى من غير ملح ونبشرها ونوزعها على الصينيه من بعيد عن حروف الصينيه
- نحط الصينيه على عين البوتاجاز على نار هاديه ونحرك الصينيه باستمرار لحد ما تستوى من تحت وهنعرف ازاى ؟ انها استوت لما الاطراف تكش بسيط ولما نرفع الطرف نلاقيها استوت
وممكن نستعمل الموتزريلا بدل العكاوى
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق