الجمعة، 23 فبراير 2018

كيك بالبن الرايب والبرتقال مقدمة من الشيف المتميزة عبير درويش _موقع واذاعة اخبار العرب

 كيك باللبن الرايب والبرتقال
وعملت كمان علبه صغيره مربى بقشر البرتقال
مده التحضير  ١٥ دقيقه
مده الطهى ٤٥ دقيقه
اولا الكيك
٣كوب دقيق  باكو بيكنج بودر. رشه ملح
كوب ونصف سكر
كوب من اللبن الرايب
عدد ٢ برتقاله بلدى وبشرهم
نصف كوب ذبده او سمنه ونصف كوب زيت
عدد. ٤ بيضات وفانيليا
الطريقه
فى بالخلاط وضعت كل السواءل بيض  فانيليا سكر سمن زيت البرتقالتين بدون قشر الرايب وضربتهم  كويس جدا جدا  واضعهم فى بوله ونزلت عليهم الدقيق والبيكنج وبشر البرتقال ورشه الملح ونقلب كويس جدا جدا وادخلها الفرن ٤٥ دقيقه تحفه
المربى بصراحه انا مليش فى الفرجه على التليفزيون خالص و امبارح هفتنى الغزاله افتح على cbc سفره
لاقيت نجلاء الشرشابى مبدعه فى البرتقال وقشره
كان عندى كيلو الا ربع برتقال بلدى قشرته وعملت زى ما الشيف نجلاء عملت
قطعت القشر شراءح رفيعه وغليت مياه وسقطته علشان المراره غلوتين وصفيته
حطيت سكر حسب الرغبه حوالى كوب ونصف وكوب مياه وغليتهم وقعدت اقلب فيهم وحطيت عصره نصف ليمونه واضافه من عندى ملعقتين عسل كلوكوز
ما انا لو محطتش تكتى يحصلى حاجه 😂😂
لحد ما عقدت وبقت مربى طعمها خطير
ممكن نحشى بيها كيك او نضعه على الوش او نعمله سندوتشات مع قشطه وعيشوه بقه وابقلظوا😉😉

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق