الخميس، 8 مارس 2018

معجنات بحشوات ميكس جبن وبسطرمة وسوسيس مقدنه من الشيف جيهان عبد الهادى -موقع واذاعة اخبار العرب

معجنات بحشوات ميكس جبن بسطرمة وسوسيس مقدمة من /شيف جيهان عبدالهادي مدة التحضير/60دقيقة مدة الطهي /25/30دقيقة **المقادير** كيلو دقيق /كوب زبادي/نص كوب زيت ملعقة كبيرة زبدة/4ملاعق لبن بودر باكو خميرة فورية..او قطعة خميرة بيرة حجم عين الجمل/4ملاعق سكر/م ص ملح ملعقة كبيرة بيكنج بودر..م ك خل اضافة بهارات ..ملعقة صغيرة من جنزبيل كمون...حبهان ..كركم...زعتر... ممكن الاستغناء عن البهارات **الطريقة** تذوب الخميرة مع السكر وملعقة دقيق بنص كوب ماء دافي..وتغطي وتترك لتتفاعل ينخل الدقيق يضاف له الملح.والبهارات واللبن البودر.والزيت والزبدة سايحة ويفركوا جيدا..يضاف لهم الخميرة بعد ماتفاعلت..يضاف المبودر وملعقة سكر من المقدار وملعقة دقيق والخل حايفورا ننزل بيهم عالعجين..بيحسن العجين ويعلا .ويعجن بالماء الدافي ننزل شوية بشوية لما تلم وتعجن حوالي عشر دقائق..وتغطي وتترك في مكان دافي تختمر حتي يتضاعف حجمها تقسم كور حسب حجم الصنية تدهن صنية زيت او سمن.وتفرد العجينة ونفرد ميكس من انواع الجبن شيدر ..موتزيرلا..رومي مبشور ..قريش دي نوع ..صنية اخري بحشوة بسطرمة وميكس اجبان متنوعة..وفلفل الوان..زيتون حسب الرغبة ..انا مش ضايفة غير اجبان وفلفل حار....واحط. طبقة عجين اخري عالوش اقفلها من الحروف .ويدهن الوجه بيض مع شوية لبن ورشة نسكافيه.وفلفل اسمر..يرش بسمسم وحبة البركة. وشكل اخر باتيه..وكروسان..وبيتزا.. وتترك تختمر مرة اخري 10دقايق وتدخل الفرن ساخن مسبقا في الرف في النص نار فوق وتحت..حتي تستوي بالف صحة وهنا.. مديرة قسم المطبخ أ/

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق