كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه: فطير مشلتت
مقدم من : شيف حسين أبو زيد
مده التحضير : 60دقيقه
مده التسويه : 20دقيقة
المكونات:
كيلو دقيق ولو شديد يكون افضل معلقه صغيرة ملح
ماء دافئ للعجين
زيت وسمن
الطريقه:
نضع الدقيق فى وعاء وذره
الملح ويضاف الماء وتكون
عجينه مسنوده شويه يعني
جامده شويه وتشرب ميتها
جيدا ونقطعها لقم صغيرة حوالي100جرام ونكورها
ونتركها تريح شويه وبعدين
نكون محضرين سمنه سايحه
على زيت ونفرد كل لقمه
بالدقيق زي مابنفرد الرقاق
ونديها رشه من السمن والزيت
ونطبقها مربع ونركنها ونفرد
واحده تانيه نفس الطريقه
ونديها رشه سمنه وزيت وقبل
مانطبقها نحط المربع اللى احنا
راكنينه في النص ونطبق عليه
ونفس الطريقه حسب ماحنا
عوزين التخانه والحجم ممكن
6لقم او8 ونطبقهم مع بعض
ونتركهم يرتاحو شويه وبعدين
ندهن ايدينا سمنه او زيت
ونبطط بأدينا الفطيرة
وهي على ضهرها وبعدين
نقلبها وندهن الوش زبادي
ونخبز على نار عاليه ولو الفرن
مبتولعش مع الشوايه نولع تحت
واول ما الفطيرة تتحرك
في الصاج نطفي تحت ونولع
الشوايه تتحمر ولو
الفرن البيتي نولع تحت نخليه
واطي والجناب
نعليها حتى
لا تحترق من تحت
والف هناتحياتي لكم
اسم الوصفه: فطير مشلتت
مقدم من : شيف حسين أبو زيد
مده التحضير : 60دقيقه
مده التسويه : 20دقيقة
المكونات:
كيلو دقيق ولو شديد يكون افضل معلقه صغيرة ملح
ماء دافئ للعجين
زيت وسمن
الطريقه:
نضع الدقيق فى وعاء وذره
الملح ويضاف الماء وتكون
عجينه مسنوده شويه يعني
جامده شويه وتشرب ميتها
جيدا ونقطعها لقم صغيرة حوالي100جرام ونكورها
ونتركها تريح شويه وبعدين
نكون محضرين سمنه سايحه
على زيت ونفرد كل لقمه
بالدقيق زي مابنفرد الرقاق
ونديها رشه من السمن والزيت
ونطبقها مربع ونركنها ونفرد
واحده تانيه نفس الطريقه
ونديها رشه سمنه وزيت وقبل
مانطبقها نحط المربع اللى احنا
راكنينه في النص ونطبق عليه
ونفس الطريقه حسب ماحنا
عوزين التخانه والحجم ممكن
6لقم او8 ونطبقهم مع بعض
ونتركهم يرتاحو شويه وبعدين
ندهن ايدينا سمنه او زيت
ونبطط بأدينا الفطيرة
وهي على ضهرها وبعدين
نقلبها وندهن الوش زبادي
ونخبز على نار عاليه ولو الفرن
مبتولعش مع الشوايه نولع تحت
واول ما الفطيرة تتحرك
في الصاج نطفي تحت ونولع
الشوايه تتحمر ولو
الفرن البيتي نولع تحت نخليه
واطي والجناب
نعليها حتى
لا تحترق من تحت
والف هناتحياتي لكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق