الاثنين، 14 مايو 2018

فطير مشلتت للشيف المبدع حسين أبو زيد

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه: فطير مشلتت
مقدم من    : شيف حسين أبو زيد
مده التحضير : 60دقيقه
مده التسويه  : 20دقيقة

المكونات:

كيلو دقيق ولو شديد يكون افضل معلقه صغيرة ملح
ماء دافئ للعجين
زيت وسمن

الطريقه:

نضع الدقيق فى وعاء وذره
الملح ويضاف الماء  وتكون
 عجينه مسنوده شويه يعني
 جامده شويه وتشرب ميتها
جيدا ونقطعها لقم صغيرة حوالي100جرام ونكورها
 ونتركها تريح شويه وبعدين
نكون محضرين سمنه سايحه
 على زيت ونفرد كل لقمه
بالدقيق زي مابنفرد الرقاق
ونديها رشه من السمن والزيت
 ونطبقها مربع ونركنها ونفرد
 واحده تانيه نفس الطريقه
 ونديها رشه سمنه وزيت وقبل
 مانطبقها نحط المربع اللى احنا
 راكنينه في النص ونطبق عليه
 ونفس الطريقه حسب ماحنا
عوزين التخانه والحجم ممكن
6لقم او8 ونطبقهم مع بعض
 ونتركهم يرتاحو شويه وبعدين
 ندهن ايدينا سمنه او زيت
ونبطط بأدينا الفطيرة
 وهي على ضهرها وبعدين
 نقلبها وندهن الوش زبادي
ونخبز على نار عاليه ولو الفرن
مبتولعش مع الشوايه نولع تحت
واول ما الفطيرة تتحرك
 في الصاج نطفي تحت ونولع
 الشوايه تتحمر ولو
 الفرن البيتي نولع تحت نخليه
 واطي والجناب
 نعليها حتى
 لا تحترق  من تحت
 والف هناتحياتي لكم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013