الثلاثاء، 6 نوفمبر 2018

حلوي القشطه مقدمه من الشيف المتميزة شيرين علي

اسم الوصفة القشطة نوع لذيذ من حلويات المولد
مقدمة من .شرين على
وقت التحضير 20دقيقة
مدة الطهى 24ساعة فى التلاجة
المقادير
360 جم سكر
140 جم عسل جلوكوز
14 جم جيلاتين
60 جم ميه علشان الجيلاتين
فواكهه مسكر او زبيب حسب الرغبه
الطريقه
- نحط الجيلاتين فى الميه ونسبها حتى تتشرب الميه وتبقى زى الاسفنج
- نحط السكر والعسل والميه على النار ونقلب ونسبها حتى تصل لدرجه ال 112 : 114 درجه يعنى لما تحطها بين اصابعنها تلدن بين الاصابع
- فى الوقت نفسه نلاقى الجلايتين تشربت الميه نسيحها على حمام ميه او فى الميكرويف ونحطها فى العجان تضرب ونحط عليها السيرب شويه شويه مع الضرب هنلاقى الخليط اتغير لونه وبقى ابيض واصبح يمط ولسه ساخن
- نحضر القالب ونضع فى الارضيه نشا وسكر بودره علشان لما نصب القشطه مش تلزق فى القاع
- ونحط القشطه على السكر والنشا ونساويها ونرش على الوش الفواكهه المسكر او الزبيب ونجيب كيس نايلون وندهنا بالزيت ونضغط عليه علشان نخلى الفواكهه المسكره على الوش وكله فى مستوى افقى واحد ونسبها تبرد تمام لمده ليله وبعدين نقطعها ونقدمها بألف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق