الأربعاء، 12 ديسمبر 2018

تشيز كيك كنافه تارت مقدمه من الشيف المبدعة رنا مسلم

تشيز كنافه تارت
نصف كيلو كنافه وكوب زبده ذائبه هنخلطهم كويس جدا ونفردها في صينيه التارت ونضغط عليها بصينيه اصغر وندخلها الفرن لغاية ماتستوي وتاخذ اللون الذهبي
الخليط بقى ربع كيلو جبنه كريمي وعلبة قشطه وكيس كريم شانتي وملعقتين جيلاتين كبار ونصف كوب ماء هخلطهم كلهم ونذوب الجيلاتين مع الماء في المايكرويف او على النار ونضيفه  مع الخليط ولما تخرج الكنافه نكون محضرين سيرب خفيف نصف كوب سكر وكوب ماء وعصره ليمون وتسقي بالمعلقه بشويش علشان الكنافه مش تطرى معاكي ونضع عليها الخليط وندخلها الثلاجه لمدة 4 ساعات
لصوص الكراميل هنجيب طاسه تيفال ونضع فيها كوب سكر على نار هاديه لغايه ما ياخذ اللون الذهبي مع التقليب المستمر هنجيب كوب حليب عليه ملعقه كبيره نشا ونقلبه كويس جدا ونضيفه على السكر المكرمل مع التقليب لغايه ما السكر يدوب تاني نضيف ملعقه كبيره زبده وماتخليهوش كتير على النار علشان قوامه مايتقل علشان النشا ولما تخرج الكنافه من الثلاجه نزينها بالكراميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق