تشيز كنافه تارت
نصف كيلو كنافه وكوب زبده ذائبه هنخلطهم كويس جدا ونفردها في صينيه التارت ونضغط عليها بصينيه اصغر وندخلها الفرن لغاية ماتستوي وتاخذ اللون الذهبي
الخليط بقى ربع كيلو جبنه كريمي وعلبة قشطه وكيس كريم شانتي وملعقتين جيلاتين كبار ونصف كوب ماء هخلطهم كلهم ونذوب الجيلاتين مع الماء في المايكرويف او على النار ونضيفه مع الخليط ولما تخرج الكنافه نكون محضرين سيرب خفيف نصف كوب سكر وكوب ماء وعصره ليمون وتسقي بالمعلقه بشويش علشان الكنافه مش تطرى معاكي ونضع عليها الخليط وندخلها الثلاجه لمدة 4 ساعات
لصوص الكراميل هنجيب طاسه تيفال ونضع فيها كوب سكر على نار هاديه لغايه ما ياخذ اللون الذهبي مع التقليب المستمر هنجيب كوب حليب عليه ملعقه كبيره نشا ونقلبه كويس جدا ونضيفه على السكر المكرمل مع التقليب لغايه ما السكر يدوب تاني نضيف ملعقه كبيره زبده وماتخليهوش كتير على النار علشان قوامه مايتقل علشان النشا ولما تخرج الكنافه من الثلاجه نزينها بالكراميل
نصف كيلو كنافه وكوب زبده ذائبه هنخلطهم كويس جدا ونفردها في صينيه التارت ونضغط عليها بصينيه اصغر وندخلها الفرن لغاية ماتستوي وتاخذ اللون الذهبي
الخليط بقى ربع كيلو جبنه كريمي وعلبة قشطه وكيس كريم شانتي وملعقتين جيلاتين كبار ونصف كوب ماء هخلطهم كلهم ونذوب الجيلاتين مع الماء في المايكرويف او على النار ونضيفه مع الخليط ولما تخرج الكنافه نكون محضرين سيرب خفيف نصف كوب سكر وكوب ماء وعصره ليمون وتسقي بالمعلقه بشويش علشان الكنافه مش تطرى معاكي ونضع عليها الخليط وندخلها الثلاجه لمدة 4 ساعات
لصوص الكراميل هنجيب طاسه تيفال ونضع فيها كوب سكر على نار هاديه لغايه ما ياخذ اللون الذهبي مع التقليب المستمر هنجيب كوب حليب عليه ملعقه كبيره نشا ونقلبه كويس جدا ونضيفه على السكر المكرمل مع التقليب لغايه ما السكر يدوب تاني نضيف ملعقه كبيره زبده وماتخليهوش كتير على النار علشان قوامه مايتقل علشان النشا ولما تخرج الكنافه من الثلاجه نزينها بالكراميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق