الأحد، 10 مارس 2019

أجمل كسكسي من شيفتنا المتميزه والمبدعه جيجي فاروق

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: كسكسي
مقدم من الشيف: جيجي فاروق
مده التحضير:   60 دقيقه

المكونات
كيلو دقيق
ماء للعجن
ملح صيني
فانيليا
سمن بلدي

للزينه
زبيب
سكر بودر

الطريقه
نضع الدقيق في طبق عميق ونحضر حوالي نصف
 كيلو ماء ونضع عليه ملعقه ملح صيني وندوبه
 ونرش الماء علي الدقيق شويه شويه والافضل
 حد يرش واحنا نقلب ونحرك الدقيق بصوره سريعه
حتي يصبح حبيبات ويختفي الدقيق تماما ثم نضعه
 علي مراحل في البروسيسور ونضربه حتي يصبح
 حبيبات صغيره ونحضر حله الكسكسي ونصع فيها
 ماء ونحضر قماشه بيضاء ونضع فيها الكسكسي
 علي مرتين ونغطيه ونتركه يستوي ونختبر النضج
 باليد وبالنظر ثم نضربه في البسيسور مره اخيره
 لما يبرد ثم نرش عليه السمن ونقلبه جيدا ونزينه
ويقدم بالهنا
ملحوظه
في حاله عدم وجود بروسيسور
نستخدم الغربال السلك
وفي حاله عدم وجود حله الكسكسي نستخدم
 حله عاديه ومصفاه علي نفس المقاس

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق