الاثنين، 10 يونيو 2019

كنافه بالمهلبيه مقدمه من الشيف الخواجه ناجي أخبار العرب كتبت Batot Ahmed

يلا بقا نقوم نعمل الكنافه اللي هنكولها بعد الفطار كنافه بالمهلبيه والجوز هند ناعم بطريقه سهله جدا مده التحضير 5 دقائق مده الطهي 40 دقيقه نجيب نص كيلو كنافه متقطعه مع 2 معلقه سكر بدره وقلبهم في بعض واجيب صينيه وسط وادهنها بكوب اللي ربع سمنه مرمله وابصم نص كميه الكنافه اعمل طبقه وسط واكبسهه كبسه جامده بعد كيدا اصب عليهه المهلبيه وربع كوب جوز هند وهيا سخنه وافردها على الكنافه واستناشويا لما تبرد واغطي بباقي الكنافه الوش اللي فوق المهلبيه واكبسهه كبسه خفيفه قوي واسمن من على الوش بكوب سمنه سايحه وادخلها الفرن على درجه حراره 180 تاخد لون الذهبي واطلع واعسل على طول طريقه العسل لتر ماء على النار مع كيلو سكر مع كوب عسل كلوكوز اول مايغلي احط بترف المعلقه الصغيره ملح ليمون واسيبو يغلي لمده 10 دقائق (ملحوظه السمنه انا مزود فيها عشان تخليها تستوي كويس وتقرمش وقبل ما اعسلها لو فيها سمنه زياده اصفيه الأول وبعد كيدا اعسلها)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق