الأربعاء، 20 نوفمبر 2019

وصفه طريقة الجناش واللامع مقدم من الشيف فاطمة الزهرء


كتبت نوشة شحاته
طريقة الجناش اللامع 
مقدمة من فاطمة الزهراء
المقادير
٥٠٠ جرام شيكولاتة مبشورة دارك 
٣٠٠ جرام حليب
٩٠جرام سكر بودرة
٩٠جرام زيت
٩٠جرام. زبدة
٧٠جرام كاكاو حلوانى
١٩جرام جيلاتين

مدة الطهى.  عشر دقايق

الطريقة
نضع الحليب على النار. وعند الغليان نضيف الزبدة والسكر
ونقلب حتى الذوبان   ثم نطفى النار ونضيف الشيكولاتة ونقلب.  حتى الذوبان وبعدها نضيف الكاكاو ونقلب حتى الذوبان وبعدها.  نذيب الجيلاتين فى خمس معالق ماء دافىء ونضيفه على الخليط ونقلب حتى الذوبان وبعدها اخر شيء نضيف الزيت ونقلب.   ونصفيه بمصفاه
ونتركه يبرد تماما.  ويفضل الاستخدام تانى يوم.
نحفظه فى التلاجة وعند الاستخدام يفك على حمام ماءى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق