كتبت نوشة شحاته
طريقة الجناش اللامع
مقدمة من فاطمة الزهراء
المقادير
٥٠٠ جرام شيكولاتة مبشورة دارك
٣٠٠ جرام حليب
٩٠جرام سكر بودرة
٩٠جرام زيت
٩٠جرام. زبدة
٧٠جرام كاكاو حلوانى
١٩جرام جيلاتين
مدة الطهى. عشر دقايق
الطريقة
نضع الحليب على النار. وعند الغليان نضيف الزبدة والسكر
ونقلب حتى الذوبان ثم نطفى النار ونضيف الشيكولاتة ونقلب. حتى الذوبان وبعدها نضيف الكاكاو ونقلب حتى الذوبان وبعدها. نذيب الجيلاتين فى خمس معالق ماء دافىء ونضيفه على الخليط ونقلب حتى الذوبان وبعدها اخر شيء نضيف الزيت ونقلب. ونصفيه بمصفاه
ونتركه يبرد تماما. ويفضل الاستخدام تانى يوم.
نحفظه فى التلاجة وعند الاستخدام يفك على حمام ماءى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق