▼
الثلاثاء، 12 أكتوبر 2021
طريقه عمل كيك العسل مقدمه من شيف: ساره محمد
مده التحضير :15 دقيقة مده الطهي: 30 دقيقة المقادير 500جرام دقيق 180زبده 200جرام سكر 100جرام عسل نحل 3بيص فانيليا ملعقه خل صغيره ملعقه صغيره بيكنج صودا *الحشو: 500جرام كريمه لبانى 100جرام سكر بودره 150جرام ساور كريم 👈 البديل قشطه وزبادى جبنه كارى او مثلثات او سايحه فانليا 2ملعقه صغيره جيلاتين طريقه التحضير: 1_احضار اناء على النار نضيف الزبدة لحد ماتفك نضيف السكر والعسل ونقلب جيدا حتى الغليان نرفع الاناء من على النار. 2_ نضيف البيكنج صودا ونقلب ونرجع الاناء مره اخرى على النار لحد ما تكرمل واللون يكون ذهبى مع التقليب المستمر بسرعه نفضل نقلب لحد ما تبرد . 3_ يضاف البيض والخل والفانيليا ونخفق جيدا بسرعه ثم يضاف الدقيق لحد ما تلم وندخلها الثلاجه. 4_ تبرد تماما نقسم العجينة الى كور وتفرد على ورق زبده وتشكل على حسب الفرمه ونغرزها بالشوكه . 5_تدخل الفرن بعد النضج تبرد تماما ثم يضاف طبقه ونضيف الحشو لحد ما نخلص الكميه. 6_نخفق الكريمه اللبانى مع السكر لحد ما القوام يعلا نضيف القشطة والزبادي والجبنه ونخفق جيدا. 7_ نضيف الجيلاني مذوب فى ربع كوب ماء دافئ وتدخل الثلاجه. بالهنا والشفا مراجعة من الشيف:رانده عفيفي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق