مدة التحضير 10دقايق
مدة الطهى / ٦٠ دقيقه
المقادير
1ك جرام لحمه كندوزصغير
بصله مقطعه مكعبات صغيره
5فصوص توم مقسومين الى أثنين
حبايتين طماطم متقطعه الى اربعه
فلفل أسمر/ ورق لورى/ جبهان صحيح/عود قرفه/ ملح ولا نضيفه غير في الاخر بعدسوى اللحمه /1ملعقه صغيره سكر
الطريقه
احضرحله فارغه على النار حتى تسخن جيدا أخفض بعدها النار ثم اضع اللحمه وقلبها حتى يتغيرلونها ثم اضع عليها كل ما سبق من توابل وبصل وتوم وطماطم واقلب ثم انزل عليها بالميه السخنه وتكون مستوي المياه اعلي من مستوي اللحمه وتغمرها وتركها ساعه حتى تنضج وتكون كاملة السوى ثم نرفع اللحمه من الشوربه ثم ابدأ أحمر ها فى طاسه بها سمن وزيت وتكون متحمره على الوجهين اللحمه ثم اضعها فى طبق التقديم وارش عليها ملح وفلفل اسمر
ملحوظه
تحمى فحمه على النار وبعدها اضع فنجان به قطعة ليه فى طبق اللحمه ثم أضعه الفحمه حتى يخرج دخان على اللحمه كى يعطيها طعم الشواه واغطيها
وبالهنا مع تحيات الشيف أمانى فوزى
مراجعة هند محسن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق