الأربعاء، 27 أكتوبر 2021

اسم الوصفه / طبق اللحمه المسلوقة بطعم وريحة الشواه مقدمه من الشيف/أمانى فوزى




مدة التحضير 10دقايق


مدة الطهى / ٦٠ دقيقه


المقادير


1ك جرام لحمه كندوزصغير

بصله مقطعه مكعبات صغيره

5فصوص توم مقسومين الى أثنين 

حبايتين طماطم متقطعه الى اربعه 

 فلفل أسمر/ ورق لورى/ جبهان صحيح/عود قرفه/ ملح ولا نضيفه غير في  الاخر بعدسوى اللحمه /1ملعقه صغيره سكر


الطريقه


احضرحله فارغه على  النار حتى تسخن جيدا أخفض بعدها النار ثم اضع اللحمه وقلبها حتى يتغيرلونها ثم اضع عليها كل ما سبق من توابل وبصل وتوم وطماطم واقلب ثم انزل عليها بالميه السخنه وتكون مستوي المياه اعلي من مستوي اللحمه وتغمرها وتركها ساعه حتى تنضج وتكون كاملة السوى ثم نرفع اللحمه من الشوربه ثم ابدأ أحمر ها فى طاسه بها سمن وزيت وتكون متحمره على الوجهين اللحمه ثم اضعها فى طبق التقديم وارش عليها ملح وفلفل اسمر


ملحوظه 

تحمى فحمه على النار وبعدها اضع فنجان به قطعة ليه فى طبق اللحمه ثم أضعه الفحمه حتى يخرج دخان على اللحمه كى يعطيها طعم الشواه واغطيها 

وبالهنا مع تحيات الشيف أمانى فوزى


مراجعة هند محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013