الاثنين، 14 مارس 2022

طريقة عمل بسبوسه بالمكسرات مقدمة من شيف سهام الحشاش

مدة التحضير20دقيقة

مده الطهي15دقيقة

تكفي لعدد6افراد


المقادير

كوبايتين من دقيق البسبوسه وكوبايه من اللبن الحليب الدافئ

 ومعلقتين طعام من السمن ومعلقه طعام من الزيت النباتي

 ومعلقتين طعام من جوز الهند

 ومعلقتين طعام من السكر ورشه ملح ومعلقه صغيره من البيكنج بودر ومعلقه فانيليا سايله ومعلقتين عسل ابيض اوجلكوز

الطريقه

 نحضر وعاءونضع فيها الدقيق وعليها جوز الهند ورشه الملح ورشه بيكنج بودر وفانيليا يقلب بالمعلقه ونضع الطاسه علي البوتاجاز ونضع معلقتين من السكر ومعلقه صغيره من الميه لحد لما تكرمل وبعد كدا ننزل بأربع معالق من الحليب الدافئ ويقلب بالمضرب لحد ماينعم خالص ونطفي عليه النار ونحطه في وعاء اخرنضع عليه السمن والزيت. والعسل واللبن ويقلب جيدا ونزل عليه بالسبوسه ويقلب تقليبه وحده ونجيب صينه مساويه بعضها ونزل بالخليط وتخبط لتخرج منه الهوا وتدخل الفرن طريقه السيرب

 كوبايه من الميه ونص كوبايه من السكر وعصره ليمونه (ويكون سيرب خفيف)وتطلع البسبوسه من الفرن سخنه ونضع عليها السيرب ونسيبه يهدي ويقطع قبل تقطع البسبوسه أو تدخل الفرن نضع علي وجه البسبوسه المكسرات وتشكل وتوضع في اطباق التقديم وعليها من المكسرات ونجرنش الطبق بالمكسرات لكي الطبق يصبح بشكل لطيف وتقدم


مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق