مدة التحضير20دقيقة
مده الطهي15دقيقة
تكفي لعدد6افراد
المقادير
كوبايتين من دقيق البسبوسه وكوبايه من اللبن الحليب الدافئ
ومعلقتين طعام من السمن ومعلقه طعام من الزيت النباتي
ومعلقتين طعام من جوز الهند
ومعلقتين طعام من السكر ورشه ملح ومعلقه صغيره من البيكنج بودر ومعلقه فانيليا سايله ومعلقتين عسل ابيض اوجلكوز
الطريقه
نحضر وعاءونضع فيها الدقيق وعليها جوز الهند ورشه الملح ورشه بيكنج بودر وفانيليا يقلب بالمعلقه ونضع الطاسه علي البوتاجاز ونضع معلقتين من السكر ومعلقه صغيره من الميه لحد لما تكرمل وبعد كدا ننزل بأربع معالق من الحليب الدافئ ويقلب بالمضرب لحد ماينعم خالص ونطفي عليه النار ونحطه في وعاء اخرنضع عليه السمن والزيت. والعسل واللبن ويقلب جيدا ونزل عليه بالسبوسه ويقلب تقليبه وحده ونجيب صينه مساويه بعضها ونزل بالخليط وتخبط لتخرج منه الهوا وتدخل الفرن طريقه السيرب
كوبايه من الميه ونص كوبايه من السكر وعصره ليمونه (ويكون سيرب خفيف)وتطلع البسبوسه من الفرن سخنه ونضع عليها السيرب ونسيبه يهدي ويقطع قبل تقطع البسبوسه أو تدخل الفرن نضع علي وجه البسبوسه المكسرات وتشكل وتوضع في اطباق التقديم وعليها من المكسرات ونجرنش الطبق بالمكسرات لكي الطبق يصبح بشكل لطيف وتقدم
مراجعة شيف احفاد سيدة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق