الأحد، 12 مايو 2019

الشاورمه السوري بتكاتها من اعداد شيفتنا المتميزه مها إبراهيم

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:الشاورما السورى
مقدمه من : مها إبراهيم
مده التحضير: 15دقيقه
مده الطهي: 30دقيقه
المقادير

نصف كيلو صدور دجاج نتبلها
بصل بودر
 ثوم بودر
بابريكا
زعتر
 ملح
فلفل اسود
رشه سكر
ربع كوب خل
 نصف معلقه صغيره من كل التوابل
الطريقه
نتبل الدجاج بالمكوناتالسابقه  ونقلب جيدا
 تترك جانبا
ثانيا العيش الأبيض ٤ارغفه نقطعهم مكعبات
وفي صينيه  نرصهم وتدخل الفرن الرف الوسط
 ونقلب كل شويه حتي  يتحمص
ثالثا
٢ كوب ارز بسمتي مغسول ومنقوع ٤كوب شوربه معلقه صغيره كركم ورشه ملح
حله علي النار زيت وذبده والرز والكركم والملح نقلب نضع الشوربه مغليه يغلي غلوه نهدي النار لغايه السوي

رابعا
بصله شرائح طماطم شرائح فلفل شرائح
طاسه علي النار وزيت نضع الفراخ نقلب ثم البصل والفلفل والطماطم وأخيرا شويه بقدونس

٢علبه زبادي ٣معلقه  مايونيز  ٢معلقه   طحينه رشه ملح ٢فص ثوم مبشور ربع كوب خل ٣معالق ماء دافئ  ونقلب كويس

سرفيس
نضع الأرز ثم العيش ثم الفراخ ثم الصوص وصحه وهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق