كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:الفسيخ البيتي
مقدم من الشيف جيجي فاروق
وقت التخزين 15 يوم
المكونات
سمك بوري طازج
ملح خشن
شطه خشنه
ملح ليمون
كركم اختياري
الطريقه
نغسل السمك جيدا من الخارج ونتركه يوم
كامل في مصفاه الراس للاسفل والذيل
للاعلي ثم بعد تجفيفه تماما نخلط الملح
والشطه والكركم وقليل من ملح الليمون
علي كل كوب ملح ربع ملعقه ملح ليمون
ملعقه الاكل ثم نعمل للسمكه مساج من
الجنبين ندوس في اللحم ثم نجفف الخياشيم
بمناديل مطبخ تجفيف جيد ثم نحشوها بالخليط
الملح جيدا واستريتش ونلف بإحكام بعد رش
الجسم بسيط ثم نضع الحبات في شنطه
بلاستيك نخرج الهواء تماما ونكرر الوضع في
عدد كبير من الشنط حتي لا يدخل الهواء ثم
نضع تحتها صنيه ونتركها في المطبخ وكل يوم
نغير اتجاه الشنطه ونلف من فوق لتحت والعكس
وبع المده نفتح ثم يتم غسله من الخارج ثم يتم
تنضيفه وبالف هنا
اسم الوصفه:الفسيخ البيتي
مقدم من الشيف جيجي فاروق
وقت التخزين 15 يوم
المكونات
سمك بوري طازج
ملح خشن
شطه خشنه
ملح ليمون
كركم اختياري
الطريقه
نغسل السمك جيدا من الخارج ونتركه يوم
كامل في مصفاه الراس للاسفل والذيل
للاعلي ثم بعد تجفيفه تماما نخلط الملح
والشطه والكركم وقليل من ملح الليمون
علي كل كوب ملح ربع ملعقه ملح ليمون
ملعقه الاكل ثم نعمل للسمكه مساج من
الجنبين ندوس في اللحم ثم نجفف الخياشيم
بمناديل مطبخ تجفيف جيد ثم نحشوها بالخليط
الملح جيدا واستريتش ونلف بإحكام بعد رش
الجسم بسيط ثم نضع الحبات في شنطه
بلاستيك نخرج الهواء تماما ونكرر الوضع في
عدد كبير من الشنط حتي لا يدخل الهواء ثم
نضع تحتها صنيه ونتركها في المطبخ وكل يوم
نغير اتجاه الشنطه ونلف من فوق لتحت والعكس
وبع المده نفتح ثم يتم غسله من الخارج ثم يتم
تنضيفه وبالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق