كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:بسبوسه
مقدمه من : نجلاء الصاوي
مده التحضير : 20دقيقه
مده التشويه: 25دقيقه
المقادير//
3كوب سميد بسبوسة
3/4 كوب سكر عادي
3/4 كوب جوز هند
1/2+1 كوب زبادي
نصف ملعقة بيكينج بودر
3 ملعقة كبيرة سمن بلدي
2ملعقه قشطه كبيره
االشربات:
1/2 كوب ماء
1 كوب سكر
1/2 ملعقة ليمون معصور
الطريقه:
اولا : نسخن الفرن علي 180م
ثانيا: نخلط السميد مع جوز الهند و البيكينج بودر و الفانيليا ويضاف له السمنه والقشطه ونعجن الخلطه باليد جيداً ونتركها 10دقايق ترتاح
ثالثا :نضيف الزبادي مع التقليب حتي يمتزج الخليط ببعضه
رابعا :ندهن الصينيةبالسمنه ثم نضع الخليط في الصينية
خامسا : ندخلها الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقة او حتي احمرار الوجه
وعند خروجها من الفرن نضع الشربات عليها وهيا ساخنة و نغطيها لمدة ¼ ساعة ثم تقدم مع رشة من جوز الهند او المكسرات
وبالهنا
اسم الوصفه:بسبوسه
مقدمه من : نجلاء الصاوي
مده التحضير : 20دقيقه
مده التشويه: 25دقيقه
المقادير//
3كوب سميد بسبوسة
3/4 كوب سكر عادي
3/4 كوب جوز هند
1/2+1 كوب زبادي
نصف ملعقة بيكينج بودر
3 ملعقة كبيرة سمن بلدي
2ملعقه قشطه كبيره
االشربات:
1/2 كوب ماء
1 كوب سكر
1/2 ملعقة ليمون معصور
الطريقه:
اولا : نسخن الفرن علي 180م
ثانيا: نخلط السميد مع جوز الهند و البيكينج بودر و الفانيليا ويضاف له السمنه والقشطه ونعجن الخلطه باليد جيداً ونتركها 10دقايق ترتاح
ثالثا :نضيف الزبادي مع التقليب حتي يمتزج الخليط ببعضه
رابعا :ندهن الصينيةبالسمنه ثم نضع الخليط في الصينية
خامسا : ندخلها الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقة او حتي احمرار الوجه
وعند خروجها من الفرن نضع الشربات عليها وهيا ساخنة و نغطيها لمدة ¼ ساعة ثم تقدم مع رشة من جوز الهند او المكسرات
وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق