الأربعاء، 27 نوفمبر 2019

تورتة البيتزا مقدمة. من الشيف توتا مراد

كتبت غادة المصري
 كيلو دقيق ٢ معلقه ك خميره ٢ معلقه ك سكر ٢ معلقه ك بيكنج بودر ٦ معالق ك لبن بودره نص كوب زيت ٢ علبه زبادي كوب ونص ميه دافيه نص معلقه ص ملح هنعجن المواد الجافه مع بعض الاول وبعد كده الزبادي والزيت ونقلب وبعدها الميه الدافيه ونعجن خمس دقايق ونريحها نص ساعه وبعد كده نقسمها ٤ قطع... هنفرد ٣ قطع مقاس ٢٨ وتكون رقيقه.... وهنزل برضو الحلقه عشان تشوفو عملناها ازاي.... بعد مافردنا ال 3 قطع هنخرمهم كويس وتدخل فرن ١٨٠ لمده ٧ دقايق... يدوبك تشد معانا وتبيض وتتماسك..... نجيب بقي آخر قطعه عجين باقيه ونفردها بالطول عشان تكون أطار للتورته..... هنجيب الصنيه ونفرد اطار بالعجين ونبتدي نحط اول قاعده بيتزا ال استوت نص سوا..... ونحط الصلصه والجبن والسلامي ونكرر الموضوع فى كل الطبقات.... وفى الاخر نقفل الاطار ال عملناه بالعجين وتدخل فرن سخن على ١٨٠ لمده ١٥ الي ٢٠ دقيقه ولما تخرج ندهنها بخليط التلميع وكلي أحلى تورته 😋😋😋 للحشو سلامي جبنه موتزاريلا جبنه شيدر اصفر مبشوره جبنه شيدر احمر مبشوره صلصه بيتزا زيتون اسود خليط التلميع ربع كوب زيت زيتون ٣ فصوص توم شرايح زعتر فريش ملح ناعم صلصه البيتزا صلصه طماطم زيت زيتون ملح رشه شكر زعتر مجفف #مطبخ_توتا_مراد #سفره_وطبليه #صدي_البلد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013