كتبت مريم عصام فرج
منى بيتزا تونه
مقدمه من الشيف محمود عبد المحسنمده التحضير 30دقيقه
مده الطهى 15
المقادير
الحشوه
2علبه تونه مصفي من الزيت
250جرام حبنه موزاريلا
1حبه فلفل أخضر وأحمر أصفر مقطع برنواز
1،حبه طماطم مقطع برنواز
الصلصة
بصله مفرومه ناعم
3ملاعق معجون طماطم
ريجانو
معلقتين كاتشب
العجينه
1كيلو دقيق
1ملعقة سكر
1معلقه خميرة فوريه
3ملاعق زيت زيتون
2ملعقة حليب بودر
معلقه صغيره ملح
كوب ونصف ماء قاتر
الطريقه
الصلصة
في قدر صغير نضع البصله المفرومه ونهدى النار لحين الاصفرار وبعدين ننزل بحبه طماطم مقشره ومقطعه برنواز صغير نضيف معجون الطماطم
ونزود نصف كوب ميه ونتركه يتسبك ونضيف الا ريجانو ونرفعه من النار ونضيف الكاتشب
العجينه
في كوب ماء معلقه سكر ومعلقه حليب ومعلقة والخميره ونتركهم 10 دقايق
وفي العجان نضع الدقيق والسكر والملح والزيت وحبه بيض وتضيف الماء وونتركه لحين الحصول علي عجينه ملساء وندهن وعاء بالزيت ونضع العجينه تتخمر لمده نصف ساعه بعدين ناخد نصف العجينه ونفردها ونقطعها بواسطه قطاعه دواير صغير ونصع الصلصة بعدين الفلفل والطماطم وبعدين التونه وبعدين الجبنه الموزاريلا علي الوش ونكون محضرين اصفر بيض وندهن احرف البيتزا وندخله الفرن لمدة 15 ،دقيقه بالنسبه للتسويه ندخله الفرن ونتابع لحين ارضيه البيتزا تكون اصفرت نطفي الفرن من تحت ونولع الشواية مع المتابعه لحين الاستواء كما هوه بالشكل الموجود في الصوره بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق