الأربعاء، 20 سبتمبر 2017

مكرونه اسباجتي بالسجق والبشاميل مقدم من : هند ابو السعود !



اسم الوصفه :مكرونه اسباجتي بالسجق والبشاميل
مقدم من : هند ابو السعود 

مده التحضير : ١٠ دقايق

مده الطهي : ٢٥ دقيقه

المقادير 
كيس مكرونه اسباجتي 
نصف كيلو سجق بلدي مقطع قطع صغيره
عدد ٢ بصله مفرومه
عدد ٣ فصوص ثوم مفرومه 
٥٠ جرام قشطه
٥٠ جرام جبنه كريمي
٥٠ جرام جبنه موتزريلا
٦ معالق دقيق
معلقتين زبده
لتر ونصف حليب
معلقه ملح 
معلقه فلفل 
معلقه بهارات 
معلقه زيت ذره
لتر ونصف ماء لسلق المكرونه 
الطريقه 
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء 
ع النار نسخن معلقه زيت ونضيف عليه البصل والثوم مع التقليب وعليهم البهارات والملح والفلفل ثم نضيف السجق ونتركه ٥ دقايق 
نحضر البشاميل 
ع النار نسخن الزبده ويضاف عليها الدقيق مع التقليب ونضيف الحليب مره التقليب المستمر وعليهم ملح وفلفل اسود ونستمر ف التقليب حتي تتماسك ونتركه ليبردثم نضع عليه الجنبه الكريمي 
نحضر قالب بيركس مدهون بالزبده ونضع فيه جزء من البساميل ثم جزء من المكرونه المكرونه وعليها السجق ومعلقه من البشاميل وجزء من الموتزريلا ونضع الجزء المتبقي من المكرونه وعليها البشاميل والموتزريلا والقشطه وتدخل فرن درجه حرارته ١٨٠ لمده ٢٠ دقيقه 
بالف صحه وهنا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013