الخبز الفرنسى (الباجيت)
مقدم من الشيف دينا عمر
مدة التحضير : 3 ساعات
مدة التسويه :10 دقائق
المقادير
المرحلة الاولى عجينه التخمير
كوب دقيق
كوب ماء
معلقة كبيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة سكر
المرحلة الثانية عجينه الباجيت
2 كوب دقيق
نص كوب ماء
معلقة صغيرة ملح
الطريقه
المرحلة الاولى عجينه التخمير
فى طبق اخلطى الدقيق مع السكر وانزلى بالماء والخميرة وقلبى من غير عجن وغطى العجينه وسبيها تخمر على الأقل ساعتين أو أكتر
المرحلة الثانية عجينه الباجيت
هاتى عجينه التخمير وضيفى عليها الدقيق والماء والملح واعجنى على الأقل 10 دقائق لحد ما تبقى عجينه ناعمه
وشكلى العجينه بالشكل فى الصورة وانخلى دقيق على الوش وقطعى الوش بسكينه أو شفره حاده وسبيها تخمر تانى ساعه إلا ربع واخبزيه فى فرن مسخن مسبقا على درجة حرارة 190 لمدة 10 دقائق
مديره قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من الشيف دينا عمر
مدة التحضير : 3 ساعات
مدة التسويه :10 دقائق
المقادير
المرحلة الاولى عجينه التخمير
كوب دقيق
كوب ماء
معلقة كبيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة سكر
المرحلة الثانية عجينه الباجيت
2 كوب دقيق
نص كوب ماء
معلقة صغيرة ملح
الطريقه
المرحلة الاولى عجينه التخمير
فى طبق اخلطى الدقيق مع السكر وانزلى بالماء والخميرة وقلبى من غير عجن وغطى العجينه وسبيها تخمر على الأقل ساعتين أو أكتر
المرحلة الثانية عجينه الباجيت
هاتى عجينه التخمير وضيفى عليها الدقيق والماء والملح واعجنى على الأقل 10 دقائق لحد ما تبقى عجينه ناعمه
وشكلى العجينه بالشكل فى الصورة وانخلى دقيق على الوش وقطعى الوش بسكينه أو شفره حاده وسبيها تخمر تانى ساعه إلا ربع واخبزيه فى فرن مسخن مسبقا على درجة حرارة 190 لمدة 10 دقائق
مديره قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق