الخميس، 26 أكتوبر 2017

كيكة الروانى مقدمة الشيف هبة جمال

كيكه الرواني
مقدمة من هبة جمال
مدة التحضير 25دقيقة
مدة الطهى 30دقيقة
المقادير
كوب دقيق وكوب دقيق بسبوسة وكيس بيكنج بودر وكله يكون منخول
تلات تربع سكر تلات تربع زيت
وممكن يستبدل بالزبدة
و3بيضات وربع معلقه صغيره فانيليا وعليه زبادي
مقادير الشربات
كوب سكر وكوب ماء وعصير نصف ليمونه
طريقه الشربات
نضع الماء والسكر وعصير الليمون بحله علي النار يغلي نترك
خمس دقائق و تنطفئ
النار ويترك ليبرد تماما
طريقه تحضير كيكه الرواني
نشغل فرن البوتاجاز علي نار متوسطة  قبل عمل الكيكة
نحضر صنيه مقاس 26 ويدهن بالزبدة وتبطن بالدقيق نحضر طبق ونضع الزيت والسكر ونضرب بالمطرب الكهربائي 4دقائق
نضع البيض الفانيليا ونضرب بالمطرب دقيقه ونوقف المضرب الكهربائي ونستخدم المضرب السلك وننزل
بالتدريج خليط الدقيق والدقيق البسبوسة والبكنج بودر وبعد الخلط نضع الخليط في الصنيه
وتحطيها بمنتصف الفرن
بتقعد من تلت ساعه لنصف ساعه وبعد السوي نطلع الصنيه من الفرن تهدي شويه ونسقي الرواني بالشربات
مديرة المطبخ أ ناهد هشام /مروة جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013