الخميس، 2 نوفمبر 2017

تجميد الملوخية الخضراء مقدمةمن الشيف هناء فهمى

تجميد الملوخية الخضراء

مقدمة من الشيف : هناء فهمي

كمية ملوخية
1 ملعقة كبيرة بيكربونات الصوديوم { الكربوناتة }

الطريقة
1 ــ طريقة حفظ الملوخية من السنة للسنة هنغسل الملوخية كويس اوووي ونصفيها من ماء الغسيل ونقرطفها ونأخذ جزء من العود واحنا بنقرطفها
2 ــ يوضع علي النار حلة بيها ماء وملعقة بيكربونات الصوديوم { الكربوناتة } وبعد ماتغلي الماء ننزل الملوخية فيها لمدة ثواني
3 ــ نصفي الملوخية من الماء ونشيل شوية ماء السلق علي جنب وتوضع الملوخية تحت الحنفية لغاية ماتبرد خالص
4 ــ ثم نضربها في الكبة ناعم او خشن علي حسب ماتحبي لو كانت ناشفة شوية من الماء زودي شوية من الماء السلق بس شوية صغيرين خالص
5 ــ لو عايزة تستعملي المخرطة مافيش مشكلة بس انا استخدمت الكبة اسرع واحسن
6 ــ ثم يوضع علي الملوخية ذرة بيكربونات ثم توضع في أكياس الحفظ ونفرديها زي الصورة ونضغط علي الكيس خرجي الهواء منها ونقفل الكيس ويدخل الفريزر

7 ــ طريقة عمل الملوخية
## نطلع كيس الملوخية قبل الاستخدام يسيح خالص
## ثم توضع الملوخية في حلة وتوضع عليها باكو شوربة وملعقة سمنة ثم توضع علي نار هادية حتي تسخن تماما يعني تبتدي تبقبق
## نكون محضرين شوربة بتغلي ونحطها علي الملوخية بس شوية صغيرة ونقلب بسرعة ولازم الملوخية تكون ثقيلة ماتكنش خفيفة وصايصة ونحمر الثوم بالسمن وتوضع علي الملوخية اوعي تغطي الملوخية
## هقولكم علي تكة نحط شوية سكر علي الملوخية مع الملح
## مدة صلاحيتها سنة في الفريزر بشرط عدم فك التجميد وتفرزها مرة ثانية
انجح طريقة لحفظ الملوخية وتجمدها
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013