بلح الشام
مقدم من شيماء عبد الشكور
وقت التحضير 15 دقيقه
وقت الطهى 10 دقائق
المقادير
كوب دقيق
_٣معالق نشا
_كوب ماء
_٣بيضات
٤معالق كبيره زيت
_رشة ملح
_معلقة سكر
_فانليا
الطريقه
نغلي الميه مع الزيت مع السكر ثم نخلط الدقيق مع النشا مع رشة الملح مع بعض ونزلهم علي الماء المغلي مع الزيت والسكر ونقلب كويس لحد ما العجينه تلم معانا.
نتركها تبرد تماما ثم نضيف البيض وحده وحده والفانليا واخلطيهم مع العجين كويس
ثم نحطها في كيس حلواني مدهون زيت علشان تنزل معاكي بسهوله.
نكون مجهزين طاسه فيها زيت دافئ يدوب صباعك يتحمله علشان يكون مقرمش من بره وطري من جوه
نمسك الكيس بإيدنا الشمال والمقص في الايد اليمن ونضغط علكيس ونقط بمقص مبلل زيت علي الزيت الدافئ ونحمره ونطلعه علي شربات تقيل وبارد
وبالف هنا وشفا.
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من شيماء عبد الشكور
وقت التحضير 15 دقيقه
وقت الطهى 10 دقائق
المقادير
كوب دقيق
_٣معالق نشا
_كوب ماء
_٣بيضات
٤معالق كبيره زيت
_رشة ملح
_معلقة سكر
_فانليا
الطريقه
نغلي الميه مع الزيت مع السكر ثم نخلط الدقيق مع النشا مع رشة الملح مع بعض ونزلهم علي الماء المغلي مع الزيت والسكر ونقلب كويس لحد ما العجينه تلم معانا.
نتركها تبرد تماما ثم نضيف البيض وحده وحده والفانليا واخلطيهم مع العجين كويس
ثم نحطها في كيس حلواني مدهون زيت علشان تنزل معاكي بسهوله.
نكون مجهزين طاسه فيها زيت دافئ يدوب صباعك يتحمله علشان يكون مقرمش من بره وطري من جوه
نمسك الكيس بإيدنا الشمال والمقص في الايد اليمن ونضغط علكيس ونقط بمقص مبلل زيت علي الزيت الدافئ ونحمره ونطلعه علي شربات تقيل وبارد
وبالف هنا وشفا.
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق