الأربعاء، 29 نوفمبر 2017

كنافة بالقشطة مقدمة من الشيف المبدعة هبة متولى_موقع واذاعةاخبار العرب

كنافه بالقشطه
مقدمه من هبه متولى
مدة التحضير 30 دقيقه
مدة الطهى 30 دقيقه
المقادير
نصف كيلو كنافه
كوب سمنه او زبده سيحه
نصف كوب سكر بودر
فانليا
للحشو
2 كيس لبن بودر موزابين فى 2 كوب ماء  
    كوب قشطه
او كوب كريمه لبانى حلويات  
  4 معالق صغيره نشا
 3 معالق كبار سكر
الشربات
2 كوب سكر  
 كوب ونصف ماء
 فانليا  
 معلقة زبده
الطريقه
هنقطع الكنافه كقطه صغيره جدا نفتته يعنى وستحسن انها تكون خارجه من الفريزر لسهولة تفتتها
نرش عليها السكر اابودر ونقلبهم كويس جدا
نصع عليها الزبده ونخلطهم كويس
ناخذ نصف الكميه ونضعها فى صنيه مقاس 30 وتكون مدهونه زبده
وبعدين نضع الحشو ونضع فوقه النصف اﻻخرمن الكنافه ونفردها كوبس ونضغط عليه بادينا كويس
وتتدخل الثﻻجه لمدة ربع ساعه الى نصف ساعه
وبعدبن ندخلها الفرن على جرجة حراره 180 وبكون سخن من اﻻول لحد تمام الندج  وبعدين نطلعها ونسقيها الشربات بارد
وتقدم بالف هنا وشفا
طريقة عمل الحشو
2 كوب ماء عليهم 2 كيس لبن بودر  4 معالق صغيره نشا  3 معالق كبار قشطه طازجه او كريمه لبانى
3 معالق كبار سكر والفانلا ويقلبو جيدا ثم يوضع على النار مع ااتقليب المستمر حتى الغليان والقوام بتاعها يتقل زى الكربمه
الشربات
2 كوب سكر  كوب ونصف ماء نصف ليمونه  فانلبا معرقة زبده  ويوضع عل  النار حتى تمام الغليان
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام وأ/مروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013