كشري مصرى
مقدم من ساره احمد
المقادير
عدس احمر مسلوق
بصل المقلي
كمون ..
حمص مسلوق
معكرونه نوعين
زيت للقلي
ملح
فلفل اسود
شعريه
رز
سبع بهارات
الطريقه
تسلق المعكرونه ونضيف شويه من زيت البصل المقلي وشوية ملح .بعد ماتستوي تصفى وترش بشوية كمون وفلفل اسود
في قدر..نقلي الشعريه بزيت البصل مع الرز المنقوع وسبع البهارات والملح والكمون ويترك لين يكمل استواءه وينشف ماءه على نار هاديه نضيف عليه العدس الاحمر المسلوق
الشطه الحاره : زيت قلي البصل.. ثوم.. فلفل حار مجفف.. معجون طمامه ( صلصه) يقلى المعجون مع الزيت ليعطينا اللون الحلو
بعدين طماطم مهروسه و كمون فلفل اسود ملح وشوي من ماي سلق الحمص يغلى لين يثخن ويطفى عليه
الدقه : ماء سلق الحمص .. ليمون عدد ٢ - خل ربع كوب - كمون - ملح - شوية سكر - معلقه من الشطه الحاره
تزين بالطريقه اللي تحبوها
تسكب في قالب وتترك دقايق ثم تقلب وتزين بالمكونات
وبالعافيه
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من ساره احمد
المقادير
عدس احمر مسلوق
بصل المقلي
كمون ..
حمص مسلوق
معكرونه نوعين
زيت للقلي
ملح
فلفل اسود
شعريه
رز
سبع بهارات
الطريقه
تسلق المعكرونه ونضيف شويه من زيت البصل المقلي وشوية ملح .بعد ماتستوي تصفى وترش بشوية كمون وفلفل اسود
في قدر..نقلي الشعريه بزيت البصل مع الرز المنقوع وسبع البهارات والملح والكمون ويترك لين يكمل استواءه وينشف ماءه على نار هاديه نضيف عليه العدس الاحمر المسلوق
الشطه الحاره : زيت قلي البصل.. ثوم.. فلفل حار مجفف.. معجون طمامه ( صلصه) يقلى المعجون مع الزيت ليعطينا اللون الحلو
بعدين طماطم مهروسه و كمون فلفل اسود ملح وشوي من ماي سلق الحمص يغلى لين يثخن ويطفى عليه
الدقه : ماء سلق الحمص .. ليمون عدد ٢ - خل ربع كوب - كمون - ملح - شوية سكر - معلقه من الشطه الحاره
تزين بالطريقه اللي تحبوها
تسكب في قالب وتترك دقايق ثم تقلب وتزين بالمكونات
وبالعافيه
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق