اعداد : ندي فاروق
أسم الوصفه :الاكلير
مقدمه من شيف ندي فاروق
وقت التحضير:30 دقيقه
وقت التسويه: حوالي 20 دقيقه
&المقادير&
كوب ونص دقيق
رشه ملح
كوب ونص مياه
4بيضات صغيرين
معلقه صغيره فانيليا
معلقه كبيره زبده
للحشو:كريم باتيسري او كاسترا
للتزويق :صوص شيكولت
&الطريقه&
نضع المياه مع الزبده علي النار حتي الغليان ثم نرفعهم من النار وننزل بالدقيق ورشه الملح مع التقليب المستمر والسريع حتي الخليط يتجانس وتختفي حبيبات الدقيق نرجع الخليط علي النار مره آخري 5 دقايق حتي يستوي الدقيق ثم نرفعه من علي النار حتي يبرد تمام ثم نضع بيضه ويتم الخفق بمضرب البيض حتي تختفي البيضه ننزل بالاخري وهكذا مع الفانيليا ثم نضع الخليط في كيس حلويات ويكون البلبله كبيره وننزل بالشكل في صينيه مدهونه ماده زبده ويدخل فرن 180 لمده حوالي 20 دقيقه لا يفتح عليها في اول 15 دقيقه حتي لا يهبط
ويخرج من الفرن يهدأ ثم نفتح من النصف ونحشي كريم بايتسري ثم ننزل الاكلير في صوص الشيكولت وبالف هنا
أسم الوصفه :الاكلير
مقدمه من شيف ندي فاروق
وقت التحضير:30 دقيقه
وقت التسويه: حوالي 20 دقيقه
&المقادير&
كوب ونص دقيق
رشه ملح
كوب ونص مياه
4بيضات صغيرين
معلقه صغيره فانيليا
معلقه كبيره زبده
للحشو:كريم باتيسري او كاسترا
للتزويق :صوص شيكولت
&الطريقه&
نضع المياه مع الزبده علي النار حتي الغليان ثم نرفعهم من النار وننزل بالدقيق ورشه الملح مع التقليب المستمر والسريع حتي الخليط يتجانس وتختفي حبيبات الدقيق نرجع الخليط علي النار مره آخري 5 دقايق حتي يستوي الدقيق ثم نرفعه من علي النار حتي يبرد تمام ثم نضع بيضه ويتم الخفق بمضرب البيض حتي تختفي البيضه ننزل بالاخري وهكذا مع الفانيليا ثم نضع الخليط في كيس حلويات ويكون البلبله كبيره وننزل بالشكل في صينيه مدهونه ماده زبده ويدخل فرن 180 لمده حوالي 20 دقيقه لا يفتح عليها في اول 15 دقيقه حتي لا يهبط
ويخرج من الفرن يهدأ ثم نفتح من النصف ونحشي كريم بايتسري ثم ننزل الاكلير في صوص الشيكولت وبالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق