الأحد، 31 ديسمبر 2017

فطيرة الريش التركيه مقدمه من الشيف إسلام عصفور -موقع واذاعه اخبار العرب

فطيرة الريش التركية بالعجين مقدمه من إسلام عصفور مده التحضير حوالى ساعه مده الطهى من 15 إلى 20 دقيقة الطريقة أولا العجينة 3 كوب دقيق 2 معلقة كبيره حليب بودرة معلقة كبيره خميرة فورية معلقة صغيره ملح معلقة صغيره بيكنج بودر الطريقه نخلطهم ونعجن بميه دافيه لما تلم معانا نضيف ملعقتين زيت ونعجن لما العجينة تبقى ناعمه ونغطيها تخمر ونحضر الريش نتبل الريش ب فلفل أسمر ملح بهارات لحمه السبع بهارات وفى طاسه على النار فيها معلقة زيت ومعلقه سمنة تسخن نضيف الريش ونقلب لما تتحمر من كل جهة نطلعها فى طبق ونضيف مكانها فى الطاسه (بصله كبيره مقطعة جوانح ونقلب لما تدبل نضيف فصين توم مفرومين ونقلب دقيقتين ونضيف بطاطس وجزر مقطعين مكعبات متوسطة ونكون متبلينهم بنفس تتبيله الريش ونقلب دقيقتين ونضيف ميه يدوب تغطيهم ونسيبهم لما يبقو نص سوا نضيف الريش تكمل سواها معاهم لما ميتهم تنشف ونسيبها تبرد خالص ونفرش صينيه ورقه زبده أو ندهن زيت بسيط ونفرد نص العجينة تكون رقيقة ونحط الريش مع البطاطس والجزر ونفرد النص التانى ونغطى بيها ونقفل الطرف كويس وندهن الوش بحليب بودرة ندوبه فى شويه ميه وندخلها الفرن على الرف قبل الأخير من تحت على نار متوسطة لما القعر يتحمر نولع الشوايه الوش يتحمر ونطلعها وبألف هنا مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013