الخبز البلدي البيتي..في الطاسة
مقدم من/شيف جيهان عبدالهادي
مدة التحضير /10دقايق
مددي الطهي /30دقيقة
المقادير
3كوب دقيق ابيض
كوب دقيق اسمر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح.
كوب ونص ماء دافي للعجن
الطريقة
توضع الخميرة مع السكروملعقة دقيق
مع نص كوب ماء دافي
ويتغطوا يتركوا 10دقايق ليتفاعلوا
ينخل الدقيق والملح.ويضاف لهم الخميرة
وتعجن بالماء الدافي شوية بشوية
عجن لمدة خمس دقايق
وتغطي وتترك تختمر في مكان دافي مدة ساعة
ثم تقطع حوالي 12كورة .
وتفرد علي الردة او الدقيق
وتترك تختمر 10دقايق
ويخبز في الطاسة ليرتفع ويقلب علي الناحية التانية
وبغطي ليظل طري
وبالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من/شيف جيهان عبدالهادي
مدة التحضير /10دقايق
مددي الطهي /30دقيقة
المقادير
3كوب دقيق ابيض
كوب دقيق اسمر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح.
كوب ونص ماء دافي للعجن
الطريقة
توضع الخميرة مع السكروملعقة دقيق
مع نص كوب ماء دافي
ويتغطوا يتركوا 10دقايق ليتفاعلوا
ينخل الدقيق والملح.ويضاف لهم الخميرة
وتعجن بالماء الدافي شوية بشوية
عجن لمدة خمس دقايق
وتغطي وتترك تختمر في مكان دافي مدة ساعة
ثم تقطع حوالي 12كورة .
وتفرد علي الردة او الدقيق
وتترك تختمر 10دقايق
ويخبز في الطاسة ليرتفع ويقلب علي الناحية التانية
وبغطي ليظل طري
وبالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق