الأحد، 3 ديسمبر 2017

قرع محشى بالارز المبهر مقدمة من الشيف المبدعة ابتسام حسين _موقع واذاعة اخبار العرب

قرع محشي بالارز المبهر
مقدم من شيف/ ابتسام حسين
مده التحضير /ساعه
مده الطهي /ساعه
المكونات
قرعه مدوره متوسطه الحجم
نصف كيلو  ارز بسمتي
نصف كيلو  لحمه ضاني او بتلو.
 زيت
معلقتين سمن .
بصله
 ورق لورا مطحون.
 حبهان مطحون.
لمون لومي
 قرنفل
 ملح وفلفل اسود
بهارات برياني
معلقتين هريسه (فلفل احمر مفروم)
 معلقه توم مفروم
 عصير اتنين ثمره طماطم
 جزر مكعبات
 بسله.. زبيب.. اي نوع مكسرات..
الطريقه/
 اولا نغسل القرعه كويس ونضفها كويس من جوه ونشيل القلب كله وندهنها بره وجوه بملح وفلفل وزيت ونفرش ورق فويل فصاج ونحط عليها القرع ونجهز الحشوه ع النار نضع زيت وسمن ع النار وناخد اللحمه صدمه ونحط كل اليهارات وعصير الطماطم  ونغطيها شويه تنزل ميتها وتشربها ونزودها ميه سخنه لحد ماتدخل ع سوا ننزل بالبصله مكعبات والبسله والجزر تقلبتين ننزل بالرز ويدوب شويه ميه صغيره تشربهم وننزل بيهم فالقرعه  يكملو سوا فالفرن ونحاول نشيل شويه لحمه ع الوش وزبيب ومكسرات ونقفلها كويس بالفويل ونكون فاتحين الفرن ع 200 درجه ونسيبها حوالي ساعه لحد ماتستوي ونختبر السوا بغز القرعه بطرف سكينه ونشيل الفويل تقطع عند التقديم وبالف هناااا
مديره قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013