الأربعاء، 6 ديسمبر 2017

الدونتس مقدمة من الشيف المبدعة دينا عمر _موقع واذاعة اخبار العرب

الدونتس كوب وجرامات
 مقدم من دينا عمر
مقادير
2 كوب دقيق= 350 جرام
1/2 كوب ماء دافئ= 100جرام
1/2ملعقة صغيره ملح= 2جرام
1/2ملعقة كبيرة خميرة= 10 جرام
1 ملعقة كبيرة سكر= 25 جرام سكر
1/4 ملعقة صغيرة فانيليا= 2 جرام
1/4 ملعقة كبيرة بيكينج باودر= 5جرام
1/4 كوب زبدة= 50 جرام
1/8 كوب لبن= 15 جرام
زيت للقلي
1بيضه كبيره +1بيضه صغيره
للتزيين:
1/4 كوب سكر بودرة= 50 جرام
1/4 كوب قرفة مطحونة= 10 جرام او حسب الرغبه
1/4 كوب شيكولاتة مبشورة = 50 جرام او حساب الرغبه
الطريقة:
دوّبي الخميرة في الميه الدافية مع ملعقة كبيرة من السكر، وسيبيها لمدة 5 دقائق علشان تخمر.
اخلطي الدقيق مع ملعقة السكر الباقية والبيكينج باودر والملح.
ضيفي باقي المقادير الموجودة عندك للخليط السابق واعجنيهم مع بعض لمدة 10 دقائق، وبعد كده ضيفي الخميرة، واستمري في العجن لمدة ربع ساعة علشان كل المقادير تتخلط مع بعضها كويس
حطّي العجينة في صينية مدهونة بشوية زيت، وغطّيها بفوطة لمدة ساعة علشان تخمر وحجمها يزيد.
رشي رخامة المطبخ بالدقيق، وافردي العجينة عليها بسُمك 2 سم، وقطّعيها باستخدام كوباية كبيرة على شكل دوائر، وقطّعي كل دائرة إلى دائرة أصغر باستخدام كوباية أصغر.
سيبي العجينة لمدة ربع ساعة علشان ترتاح، وبعد كده حمّريها في الزيت لغاية لونها ما يبقى دهبي، وارفعيها على مناديل ورق علشان تتشرب أي زيت موجود فيها.
زيني الدونتس بالسكر البودرة أو بالشيكولاتة أو المربى
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013