الثلاثاء، 2 يناير 2018

طريقه عمل تورته شيكولاته بسيطه وخفيفه

تورته شيكولاته بسيطه وخفيفه 



مقدمه من الشيف / ايمان شلبي 
مده التحضير 60 دقيقه 
مده الخفق 15 دقيقه 
مده السوا 45 دقيقه 

المكونات
الاسبونج كيك
((نصف ك دقيق اسبونج شيكولاته - 7 بيض -50 جرام محسن نصف كوب ماءبارد ))
ا((لكريمه ))
نصف ك كريم شانتيه خام نصف لتر ماء مثلج نصف كوب سكر -22 معلاقه كاكاو خام - نصف كوب شيكولاته سايحه مكسرات مجروشه
مروار الشيكولاته
كوب شيكولاته مبشوره -نصف كوب كاكاو خام  كوب كريمه ربع عسل جلوكوز ربع كوب كريم شانتيه معلقه كبيره زبده
الزينه اصابع فلوتس وشكولاتات وردات
الطريقه
نضع مكونات الكيك كله مع بعض وينخفق 15 دقيقه ويكون الفرن سخن مسبقا علي حراره  180 ونفرش في ارضيه الصنيه ورق زبده وتدخل حتي تنضج تترك تبرد تماما
 نجهز الكريمه باضافه التلج مع الماء والسكر وينخفق ثم ننزل بلكريمه والكاكاو ونخفق واثناء الاختلاط نضيف الشيكولاته السايحه ونخفق حتي يتضاعف
 نقطع الكيك طبقات ونحشي الكريمه ونضع مكسرات مجروشه ونكمل حتي ننتهي من حشوالطبقات نغلفها بلتساوي ثم توضع في الثلاجه ساعه او سعتين حتي تبرد الكريمه مع الكيك وتتماسك وتقبل المروار
المروار نضع الكريمه مع الكاكاو والعسل  والكريم شانتيه البودرعلي النار يسخنو مع التقليب ثم نضيف الشيكولاته المبشوره ونقلب حتي الامتزاج ثم نضع الزبده ونصفي الخليط ويترك ييرد ثم يصب علي الكيكه وتكون مرفوعه ع شبكه للتخلص من الزوايد وتزين بقطع الفاكهه ا اوي اي شكل مفضل بلنسله لكي
 
مقدم من الشيف / ايمان شلبي 

 رئيسه قسم فتافيت السكر موقع اخبار العرب / ايمان شلبي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013