فطير مشلتت مورق
مقدم من إسلام عصفور
مده التحضير نص ساعه
مده الطهى من 15 إلى 20 دقيقه
المكونات
كيلو دقيق
رشه ملح
ماء للعجن
معلقة صغيره بيكنج بودر
سمنة للدهن
الطريقه
نخلط الدقيق والملح والبيكنج بودر ونعجن بميه لما العجينة تلم معانا ونعجن على الأقل 10 دقايق ونغطيها ترتاح نص ساعه
ونقطعها كور حسب الرغبة ونسيبها ترتاح 10 دقايق
ونبتدى نفرد كل كوره وتكون رقيقة جدا وندهن سمنة حسب الرغبة ونقفلها زى الظرف ونلمها زى الكورة ونكمل بنفس الطريقة
ونفرد كل كوره لوحدها فى صينيه وندخلها فرن سخن على نار عاليه من تحت ومن فوق النار هاديه لما القعر يتحمر نعلى الشوايه الوش يتحمر ونطلع الفطير فى صينيه ونغطيها بورق فويل علشان يبقى طرى
وبألف هنا
مقدم من إسلام عصفور
مده التحضير نص ساعه
مده الطهى من 15 إلى 20 دقيقه
المكونات
كيلو دقيق
رشه ملح
ماء للعجن
معلقة صغيره بيكنج بودر
سمنة للدهن
الطريقه
نخلط الدقيق والملح والبيكنج بودر ونعجن بميه لما العجينة تلم معانا ونعجن على الأقل 10 دقايق ونغطيها ترتاح نص ساعه
ونقطعها كور حسب الرغبة ونسيبها ترتاح 10 دقايق
ونبتدى نفرد كل كوره وتكون رقيقة جدا وندهن سمنة حسب الرغبة ونقفلها زى الظرف ونلمها زى الكورة ونكمل بنفس الطريقة
ونفرد كل كوره لوحدها فى صينيه وندخلها فرن سخن على نار عاليه من تحت ومن فوق النار هاديه لما القعر يتحمر نعلى الشوايه الوش يتحمر ونطلع الفطير فى صينيه ونغطيها بورق فويل علشان يبقى طرى
وبألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق