اسم الصنف حواوشي اسكندراني
مقدم من الشيف عزه حسين
مده التحضير ساعه
مده الطهي 15 دقيقه
المكونات
للعجينه
كيلو دقيق/معلقتين لبن بودره/معلقتين سكر/معلقه ملح صغيره/معلقه ونص خميره/معلقه خل/كوب زبادي/ماءدافي للعجن/تلت كوب زيت
للحشو
كيلو الاربع لحمه مفرومه بها نسبه دهن/بصلتين مفرومين/فلفل وطماطم مفرومين/ملح/فلفل/بهارات/شطه
الطريقه
يتم وضع كل المكونات الجافه للعجينه ثم ننزل بالزبادي والخل والزيت وتعجن بماء دافئ وتغطي وتترك في مكان دافي لتخمر لمده ساعه
لتحضير الحشو يمزج اللحم مع البصل والفلفل والطماطم المفرومه ويتم وضع الملح والبهارات وعندما تخمر العجين تقطع علي شكل كور وتفرد الكوره دائره وتوضع الحشو ثم تفرد كره اخري دائره وتغطي بها الدائره الاولي وتغلق الاطراف جيدا وتدهن الوجه بالبيض ويرش بالسمسم وحبه البركه وتخبز في فرن حامي وبالف هنا وشفا
مقدم من الشيف عزه حسين
مده التحضير ساعه
مده الطهي 15 دقيقه
المكونات
للعجينه
كيلو دقيق/معلقتين لبن بودره/معلقتين سكر/معلقه ملح صغيره/معلقه ونص خميره/معلقه خل/كوب زبادي/ماءدافي للعجن/تلت كوب زيت
للحشو
كيلو الاربع لحمه مفرومه بها نسبه دهن/بصلتين مفرومين/فلفل وطماطم مفرومين/ملح/فلفل/بهارات/شطه
الطريقه
يتم وضع كل المكونات الجافه للعجينه ثم ننزل بالزبادي والخل والزيت وتعجن بماء دافئ وتغطي وتترك في مكان دافي لتخمر لمده ساعه
لتحضير الحشو يمزج اللحم مع البصل والفلفل والطماطم المفرومه ويتم وضع الملح والبهارات وعندما تخمر العجين تقطع علي شكل كور وتفرد الكوره دائره وتوضع الحشو ثم تفرد كره اخري دائره وتغطي بها الدائره الاولي وتغلق الاطراف جيدا وتدهن الوجه بالبيض ويرش بالسمسم وحبه البركه وتخبز في فرن حامي وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق