مقادير الشربات للحلويات يا حلويات (القطر _ الشيرة)
مقدم من بطوط احمد
🍯🍯🍯مقادير الشربات الخفيف
كوب ونصف سكر
كوب ونصف ماء
عصير ½ ليمونة
معلقة كبيرة عسل جلوكوز او عسل نحل
🍯🍯🍯مقادير الشربات التقيل ..
2 كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونة
معلقه كبيرة عسل جلوكوز او عسل نحل.
🌹لكميه أكبر من الشربات
الشربات الخفيف🍯
كيلو سكر. لتر ماء.عصير ليمونة.2معلقه كبيرة نشا جلوكوز او عسل نحل.
🍯الشربات التقيل
كيلو سكر.نصف لتر ماء (كوبيتين ونصف )ياعنى .عصير ليمونه.2معلقه عسل جلوكوز او نحل
🍯الطريقه بقى .
نضع السكر في حلة وعليه المايه بدون تقليب التقليب هو الي بيخليه يسكر ونضعه علي النار واول ما يبداء الغليان نخلي النار وسط و نضيف عصير الليمون وعسل الجلوكوز هنا بقى طريقه الغليان بتفرق فى أنه خفيف او ثقيل ولو هيتعمل خفيف يغلي غلوتين ونطفى ياعنى حيقعد حوالى 7 دقائق على النار
لو تقيل نتركه علي النار مش اقل من 10 دق حتي يعقد والقوام يتقل ونتركه يبرد ويعبأ في ازايز او برطمنات ويحفظ في التلاجة.
استخدمات بقى الشربات الثقيل والخفيف .
🌹الشربات الثقيل بيبقى فى كل انواع الحلويات ولازم يكون بارد بس مش اوى والحلو سخن واول ماتطلعى الحلو تسقيه على طول .التكه بقى علشان اللى بيشتكى ان الحاجه بتبقى ناشفه اول ما تسقيهاغطيها يدوي بس عنده خمس دقايق وحتبقى طريه وتحفه
والبسبوسة البسبوسه لازم تكون سخنة والشربات سخن كمان 😊😊😊
بصو بقى انا ساعات بضيف ممكن بشر برتقال او عود قرفه او فانليا او مايه ورد حسب الرغبه حسب ما تحبى طعم الحاجه
اه نسيت اقول ديه انا بعملها على طول بتفرق كتير
بعد ما تطفي تضيفي معلقه سمنة بلدي بتدي الحلو طعم السمنة البلدي وتخلييه تفحه تفحه 😍😍
وقت الاستعمال ناخد علي قد الحلو فقط لو انتي عاملة.كمية شربات كبيرةونرجع الباقي في التلاجه .
😘😘
مقدم من بطوط احمد
🍯🍯🍯مقادير الشربات الخفيف
كوب ونصف سكر
كوب ونصف ماء
عصير ½ ليمونة
معلقة كبيرة عسل جلوكوز او عسل نحل
🍯🍯🍯مقادير الشربات التقيل ..
2 كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونة
معلقه كبيرة عسل جلوكوز او عسل نحل.
🌹لكميه أكبر من الشربات
الشربات الخفيف🍯
كيلو سكر. لتر ماء.عصير ليمونة.2معلقه كبيرة نشا جلوكوز او عسل نحل.
🍯الشربات التقيل
كيلو سكر.نصف لتر ماء (كوبيتين ونصف )ياعنى .عصير ليمونه.2معلقه عسل جلوكوز او نحل
🍯الطريقه بقى .
نضع السكر في حلة وعليه المايه بدون تقليب التقليب هو الي بيخليه يسكر ونضعه علي النار واول ما يبداء الغليان نخلي النار وسط و نضيف عصير الليمون وعسل الجلوكوز هنا بقى طريقه الغليان بتفرق فى أنه خفيف او ثقيل ولو هيتعمل خفيف يغلي غلوتين ونطفى ياعنى حيقعد حوالى 7 دقائق على النار
لو تقيل نتركه علي النار مش اقل من 10 دق حتي يعقد والقوام يتقل ونتركه يبرد ويعبأ في ازايز او برطمنات ويحفظ في التلاجة.
استخدمات بقى الشربات الثقيل والخفيف .
🌹الشربات الثقيل بيبقى فى كل انواع الحلويات ولازم يكون بارد بس مش اوى والحلو سخن واول ماتطلعى الحلو تسقيه على طول .التكه بقى علشان اللى بيشتكى ان الحاجه بتبقى ناشفه اول ما تسقيهاغطيها يدوي بس عنده خمس دقايق وحتبقى طريه وتحفه
والبسبوسة البسبوسه لازم تكون سخنة والشربات سخن كمان 😊😊😊
بصو بقى انا ساعات بضيف ممكن بشر برتقال او عود قرفه او فانليا او مايه ورد حسب الرغبه حسب ما تحبى طعم الحاجه
اه نسيت اقول ديه انا بعملها على طول بتفرق كتير
بعد ما تطفي تضيفي معلقه سمنة بلدي بتدي الحلو طعم السمنة البلدي وتخلييه تفحه تفحه 😍😍
وقت الاستعمال ناخد علي قد الحلو فقط لو انتي عاملة.كمية شربات كبيرةونرجع الباقي في التلاجه .
😘😘
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق