اسم الوصفه الممبار
مقدم من /اميره عبدالصمد
مده التحضير /15دقيقه
مده الطهي/35دقيقه
المقادير/
كيلو ممبار
٢ كوب ملح
٣ كوب خل
الطريقة
ضعي علي كيلو الممبار الملح والخل وامزجيهم مع بعض واتركيه لمده نصف ساعة
قومي بتنظيف الممبار بظهر السكين ثم قومي بشطفه وتقطيعه حسب الرغبة ثم قومي بقلبه علي الوجه الاخر تحت المياه
#لعمل_خلطة_الممبار
كيلو ارز
كيلوطماطم
3م ك صلصه
م ك نعناع ناشف
5فصوص ثوم
م ك خل
بصل
2قرن فلفل رومي
2قرن فلفل حامي
شبت- بقدونس- كزبره
ملح وفلفل وبهارات هاله وشطه
زيت
للسلق
حبهان صحيح
ورق لورا
الطريقة
امزجي في الكبة فصوص الثوم مع البصل والفلفل الرومي والحار ثم ضعي الطماطم وامزجيهم مع بعض
ضعي الصلصة والزيت ومعلقة كبيرة من الخل علي الخلطة وامزجيهم مع بعض
ضعي الارز في بولة وامزجيها مع الخضرة مع البهارات والملح والفلفل والشطة و م كبيرة من النعناع الناشف ثم ضعي الخلطة عليه
قومي بحشو الممبار وترك الاطراف دون حشو
ضعي في مياه السلق الحبهان الصحيح وورق اللورا واتركيها تغلي ثم ضعي الممبار يتسلق
#طرق_التحمير
1- تحمير في زيت غزير
قرن فلفل حار
فص ثوم
قومي بفتح قرن الفلفل الحار و ضعيه مع الممبار في الزيت مع فص من الثوم اثناء التحمير
2- تحمير في الفرن
نصف كوب زيت
٢ م ك صلصة
روز مارى وزعتر بودر
امزجي الصلصة والزيت والزعتر والروزمارى
ضعي الممبار في صاجة او صينية بها ورق زبده ثم ضعي عليه خليط الصلصة وادخليه الفرن
ضعي ورق فويل في صينية وعليه الفحم المشتعل ثم ضعي الشبكة وعليها الممبار
ضعي القليل من الزيت علي الفحم وقدميه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق