الجمعة، 2 مارس 2018

عرق اللحمة بالخضار مع اﻷرز البسمتي بالجزرمقدمه من مي مسعد -موقع واذاعة اخبار العرب

عرق اللحمة بالخضارمع الأرز البسمتي بالجزر مقدم من :مي مسعد مقادير عرق اللحمة: عرق لحمة وسط كوب بسلة بالجزر /كوب فلفل ألوان مكعبات /بصلة مقطعة /فص ثوم/ملح /فلفل اسود/2ملعقة سمنة /ملعقة زيت/ 2ملعقه صلصه /2كوب ماء الطريقة : نحضر عرق اللحمه ونفرعه من الداخل ب السكينه ونتركه جانبا نضع طاسة على النار ونضع فيها السمنة والزيت وننزل بالبصل نشوحه ثم الثوم ثم الفلفل الألوان ثم البسله والجزر ونشوحهم كويس ونضع عليه الملح والفلفل الاسود ونتركهم يبرده ثم نحشي بيها العرق من الداخل ثم نضع صنية على النار ونضع فيها معلقه سمنه وزيت ونضع فيها العرق ونحمره كويس من كل الجوانب ثم نضع تحته جزر مقطع وبصل مقطع وننزل ب 2كوب ماء وتعطي الصنية بالفويل وندخله الفرن ليكمل سواه وبعد نصف ساعه نشيل الفويل وندهن العرق بالصلصه وزيت ونتركه يتحمر مده الطهي:ساعة مقادير الارز:3كوب ارز بسمتي/ربع كوب زيت/بصلة مقطعة/2جزره مبشورة/حبهان/ورق لورا/ليمون جاف/ملح/مرقه دجاج/2معلقة كركم/معلقة زبده /4كوب ماء/عود قرفة خشب الطريقة:نضع حلة علي النار ثم نضع فيها بصله والحبهان واللورا والقرفه والليمون الجاف ونشوحهم كويس ثم ننزل بالجزر ونقلبهم ثم ننزل بالارز ونقلبهم كويس وننزل بالماء والملح والمرقة ونقلبهم كويس ونتركه علي النار لحد مايتشرب ثم ننزل بمعلقة الزبدة ونوطي النار عليه لحد ما يستوي . وللتزين ؛ زبيب ولوز مشوح في معلقه زبده ملحوظة :الارز مغسول كويس ومنقوع لمدة نصف ساعة بالهنا والشفا. مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013