الحلو خفبف لقمة القاضي أو زلابيه أو عومات
مقدمه من الشيف / ايمان شلبى
مده التخمر : ساعه
مده التسويه 5 دقايق
المكونات
3 كوب دقيق -2 معلقه نشأ -معلقه كبيره خميرة 2 معلقه كبيره سكر - نصف معلقه بيكنج بودر-4 ملاعق كبيره زيت كوب وربع ماء دافئ للعجن والماء ع حسب نوع الدقيق وممكن اضافه المزيد عند الحاجة عجينه الزلابية تبقي اثقل من الكيك مرتين
الشربات ((2 سكر 2 ماء عصير لمون )) تقيل بارد
الطريقه
نضع الدقيق والنشا والبيكنج بودر ونقلبهم نضع الخميره مع السكر والماء الدافئ ونقلبهم ونتركهم عشر دقايق وذلك للتأكد من فاعلية الخميره ثم نضيفها للدقيق ونقلب بطريقة اللت زي الفلاحين وشفنها في اللايف طريقة الزلابيا مسابقا ودي علشان ندخل هوا للعجين ثم نضيف 4 ملاعق زيت وكما لات وتترك تمر لمده ساعه حتي يضاعف حجمها هقلبها ثم في طاسه زيت مليئه وعلي نار هادية وندهن ايد الشمال زيت واليمن معلقة صغيره في ربع كوب زيت هضغط وأنزل في الزيت أو ممكن في كيس حلواني واعمل ثقب واضغط واقطع بمقص أو ماكينه الالزلابيا
إيمان شلبي
مقدمه من الشيف / ايمان شلبى
مده التخمر : ساعه
مده التسويه 5 دقايق
المكونات
3 كوب دقيق -2 معلقه نشأ -معلقه كبيره خميرة 2 معلقه كبيره سكر - نصف معلقه بيكنج بودر-4 ملاعق كبيره زيت كوب وربع ماء دافئ للعجن والماء ع حسب نوع الدقيق وممكن اضافه المزيد عند الحاجة عجينه الزلابية تبقي اثقل من الكيك مرتين
الشربات ((2 سكر 2 ماء عصير لمون )) تقيل بارد
الطريقه
نضع الدقيق والنشا والبيكنج بودر ونقلبهم نضع الخميره مع السكر والماء الدافئ ونقلبهم ونتركهم عشر دقايق وذلك للتأكد من فاعلية الخميره ثم نضيفها للدقيق ونقلب بطريقة اللت زي الفلاحين وشفنها في اللايف طريقة الزلابيا مسابقا ودي علشان ندخل هوا للعجين ثم نضيف 4 ملاعق زيت وكما لات وتترك تمر لمده ساعه حتي يضاعف حجمها هقلبها ثم في طاسه زيت مليئه وعلي نار هادية وندهن ايد الشمال زيت واليمن معلقة صغيره في ربع كوب زيت هضغط وأنزل في الزيت أو ممكن في كيس حلواني واعمل ثقب واضغط واقطع بمقص أو ماكينه الالزلابيا
إيمان شلبي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق