كتبت عايده السحراوى
٨صنيه مكرونه بالشاورمه من مطبخي
مقدمه من الشف جيجي فاروق
وقت التحضير نصف ساعه
وقت الفرن نصف ساعه
المكونات
نصف كيلو لحم شرائح
كيس مكرومه اقلام
ربع كيلو بصل جوليان
ربع كيلو فلفل رومي جوليلن
ربع كيلو طماطم جوليان
كوب دقيق
نصف كوب سمن علي زيت
2 بيضه
ملح / فلفل/ بهار/ رشه جوزه الطيب/ كسبره جافه
الطريقه
نسلق المكرونه ونصع اللحم في شويه سمن علي زيت ساخن ياخذ صدمه ثم نضع البصل ونقلبه حتي يدبل ثم نضيف الفلفل الرومي ونقلب ثم الطماطم ونت كهم حتي يدبلوا علي النار ثم نعمل البشاميل نضع السمن علي الزيت ثم نحمر الدقيق ونضع عليه المرق ونضربه جيدا حتي يصبح بدون تكتل ثم نأخذ شويه نلف المكرونه بيهم والباقي نضع عليهم البيض ونضربهم جيدا وندهن الصنيه بالبشاميل ثم نضع طبقه من المكرونه ثم طبقه من حشوه الشاورمه ونضع باقي المكرونه ثم البشاميل بالبيض علي الوجه وندخلها فرن ساخن نصف ساعه وتقدم بالهنا
٨صنيه مكرونه بالشاورمه من مطبخي
مقدمه من الشف جيجي فاروق
وقت التحضير نصف ساعه
وقت الفرن نصف ساعه
المكونات
نصف كيلو لحم شرائح
كيس مكرومه اقلام
ربع كيلو بصل جوليان
ربع كيلو فلفل رومي جوليلن
ربع كيلو طماطم جوليان
كوب دقيق
نصف كوب سمن علي زيت
2 بيضه
ملح / فلفل/ بهار/ رشه جوزه الطيب/ كسبره جافه
الطريقه
نسلق المكرونه ونصع اللحم في شويه سمن علي زيت ساخن ياخذ صدمه ثم نضع البصل ونقلبه حتي يدبل ثم نضيف الفلفل الرومي ونقلب ثم الطماطم ونت كهم حتي يدبلوا علي النار ثم نعمل البشاميل نضع السمن علي الزيت ثم نحمر الدقيق ونضع عليه المرق ونضربه جيدا حتي يصبح بدون تكتل ثم نأخذ شويه نلف المكرونه بيهم والباقي نضع عليهم البيض ونضربهم جيدا وندهن الصنيه بالبشاميل ثم نضع طبقه من المكرونه ثم طبقه من حشوه الشاورمه ونضع باقي المكرونه ثم البشاميل بالبيض علي الوجه وندخلها فرن ساخن نصف ساعه وتقدم بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق