الثلاثاء، 22 مايو 2018

صينيه مكرونه بالشاورمه للشيف المتميزه جيجى فاروق

كتبت عايده السحراوى
٨صنيه مكرونه بالشاورمه من مطبخي
مقدمه من الشف جيجي فاروق
وقت التحضير نصف ساعه
وقت الفرن نصف ساعه
المكونات
نصف كيلو لحم شرائح
كيس مكرومه اقلام
ربع كيلو بصل جوليان
ربع كيلو فلفل رومي جوليلن
ربع كيلو طماطم جوليان
كوب دقيق
نصف كوب سمن علي زيت
2 بيضه
ملح / فلفل/ بهار/ رشه جوزه الطيب/ كسبره جافه
الطريقه
نسلق المكرونه ونصع اللحم في شويه سمن علي زيت ساخن ياخذ صدمه ثم نضع البصل ونقلبه حتي يدبل ثم نضيف الفلفل الرومي ونقلب ثم الطماطم ونت كهم حتي يدبلوا علي النار ثم نعمل البشاميل نضع السمن علي الزيت ثم نحمر الدقيق ونضع عليه المرق ونضربه جيدا حتي يصبح بدون تكتل ثم نأخذ شويه نلف المكرونه بيهم والباقي نضع عليهم البيض ونضربهم جيدا وندهن الصنيه بالبشاميل ثم نضع طبقه من المكرونه ثم طبقه من حشوه الشاورمه ونضع باقي المكرونه ثم البشاميل بالبيض علي الوجه وندخلها فرن ساخن نصف ساعه وتقدم بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013