الأربعاء، 16 مايو 2018

فخاره الكباب التركى للشيف المبدعه سوزى سلام

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:فخاره الكباب التركى
مقدم من     :سوزى سلام

مده التحضير : 60دقيقة
مده الطهى   :60دقيقة

المكونات

للعجينه
٢كوب دقيق
ربع ملعقه ملح
ملعقه خميره
ملعقه سكر
كوب ماء
كيلو لحم مكعبات
بصله
طماطم
فلفل رومي او حار
ملح
فلفل أسود
سماق
بهارات مشكله

الطريقه:
نضع فى وعاء زيت ثم نضع
اللحم نشوحه نعمله صدمه
ونضيفله ملعقه دقيق ونتركه
عشر دقائق ثم ننشله ومكانه
نضع البصل المقطع ثم ننزل
بالثوم والفلفل والطماطم
ونقلب ثم ننزل باللحم مره
أخرى ثم نضع الملح والفلفل
الأسمر والبابريكا والسماق
والبهارات المتاحه عندك
ثم نغطيها ساعه الا ربع
حتى تنضج ثم نضعها
فى البرام ونفرد العجينه
على الوجه مع ازاله
الزوايد من على الحرف
حتى لايحترق ونحاول
ان لا تخترم العجينه
لأن البخار إللى بيسوى
اللحم ودهن الوجه بالبيض
ورشه حبه البركه ونتركها
حتى تنضج وبباقى كميه
العجين عملت عيش روووعه
ونقدمه بألف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013