الجمعة، 1 يونيو 2018

الفرق بين الكعك علي البارد والكعك علي السخن مقدم من الشيف هناء الطرابيلي

الكعك ع البارد تقريبا هو نفس مقدار الساخن لكن لا يضاف خميرة ونضرب السمن البارد مع السكر بالمضرب حتي يصبح كريمي وننزل بباقي المكونات والافضل الطريقه ع البارد حتي لا يسبب حموضة وبيكون خفيف
اما الطريقه ع السخن
كيلو دقيق
نصف كيلو سمن ساخن او سايح
نصف كوب سكر بودره
باكو بيكنج بودر
نصف معلقه خميره
٣ معلقه ريحة كحك
نصف كوب سمسم
٢٠٠ مللي ماء أو لبن
نضع كل المكونات الجافه في بوله ثم يسخن السمن وننزل علي الدقيق يبس جيدا باليد وبعدين ننزل بالساءل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013