الأحد، 3 يونيو 2018

بلح الشام للشيف المتميزه هبه متولى

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:بلح الشام
مقدم من: الشيف هبه متولى
مدة التحضير: 15 دقيقه
مدة الطهى: 10 دقائق
المكونات
كوب ماء
كوب زيت
كوب دقيق نشيل منه معلقه كبيره ونبدلها بمعلقة سميد
ومن 2 : 3 بيضات
ومعلقه صغيره نشا او كستر
زيت غزير للقلى
الطريقه
كوب ماء   ربع كوب زيت  نضعهم على النار
 يغلو غلوتين بس وبعدين نرفعهم من على النار
نضيف كوب طحين ونشيل منه معلقه كبيره
ونضع بدلها معلقه سميد ونقلب جيدجدا
 ونرجعهم على النار مع اﻻستمرار فى
 التقليب لمدة دقيقتين نطفى النار
ونتركها تبرد تماما
ثم نضيف ليها 2 معلقه صغيره نشا
ونقلب كويس وبعدين نضيف بيضتان
وحده تلو الاخرى لحد ميختفى البيض
 واذا احتجنا ان احنا نضيف البيضه
الثالثع علشان العجينه تبقه سهلة اﻻستخدام
فى كيس الحلوانى نضيفها ونقلب جيدا
لحد متختفى تماما
وبعدين نضع العجينه فى كيس الحلواني
 بالقمع المناسب واذا لم يوجد فى كيس
 حلوانى نجيب كيس بﻻستيك متين
شويه ونفتح فيه فتحه مثل القمع بتاع
 بلح الشام
ونبتدى نرص بلح الشام  فى طاسه بيها زيت
عميق بارد ومنملاش الطاسه قوى علشان
ياخد رحته وميلزقش فى بعد وبعدين نشغل
 النار على الطاسه لحد ميحمر لون بلح الشام
 او يوصل للون الدهبى
 الجميل بتاعه وبعدين نسيب الزيت يبرد
 خالص ونعيد العمليه من اﻻول بس ﻻازم
قبل من قرر ها تانى نلف كيس الحاوانى
فى كيس تانى علشان العجينه متنشفش
من عند القمع لحد الزيت ميبرد وبعد
 ميطلع نضعو فى الشربات البارد
     
طريقة عمل الشربات
 كوب ماء وكوب ونصف سكر
 وعصر لمونه وحده ونحتهم على
 النار حتى الغليان ثم يصير
 شربات تقيل
ويقدم وبالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013