كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه: الكنتاكي بالخلطة السرية
مقدم من : هنا يوسف
مده التحضير: 3ساعات
مده الطهى : 15دقيقه
المكونات
دجاجه حجم وسط
كوب دقيق
نصف كوب نشا
معلقتين كبار مايونيز
معلقة كبيرة كركم
معلقة كبيرة بابريكا
معلقة صغيره بصل بودر
معلقة صغيره توم بودر
معلقة صغيره فلفل اسود
معلقة صغيره حبهان مطحون
معلقة صغيره جنزبيل
معلقه صغيره ملح
ربع كوب عصير ليمون
معلقة صغيره خل
كوب زبادي
كوب ونصف ماء
الطريقة
نحضر الدجاجه ونقطعها أربعه
قطع ونغسلها جيدا بالملح والخل وتصفي ونحضر وعاء ويوضع فيه
جميع المكونات في بولة ونخلطهم وعليهم الماء وعصير الليمون والخل والزبادي والبهارات كلها حتي يتكون خليط ونقلبها جيدا للتتجانس ونضع قطع الدجاج وتقلب وتترك ثلاث ساعات او ليلة كاملة في الثلاجة حتي تتبل تماما ثم نحضر بولة
فيها كوب دقيق ونصف كوب نشا وعليه معلقه ملح صغيرة ومعلقة بابريكا ومعلقه كركم ونصف كوب دقيق ذرة ونقلبهم جيدا ثم نضع الدجاج ونقلبهم ونحضر طاسة
فيها زيت غزير ساخن وتوضع قطع الدجاج وتحمر
وبالف هنا وشفا
اسم الوصفه: الكنتاكي بالخلطة السرية
مقدم من : هنا يوسف
مده التحضير: 3ساعات
مده الطهى : 15دقيقه
المكونات
دجاجه حجم وسط
كوب دقيق
نصف كوب نشا
معلقتين كبار مايونيز
معلقة كبيرة كركم
معلقة كبيرة بابريكا
معلقة صغيره بصل بودر
معلقة صغيره توم بودر
معلقة صغيره فلفل اسود
معلقة صغيره حبهان مطحون
معلقة صغيره جنزبيل
معلقه صغيره ملح
ربع كوب عصير ليمون
معلقة صغيره خل
كوب زبادي
كوب ونصف ماء
الطريقة
نحضر الدجاجه ونقطعها أربعه
قطع ونغسلها جيدا بالملح والخل وتصفي ونحضر وعاء ويوضع فيه
جميع المكونات في بولة ونخلطهم وعليهم الماء وعصير الليمون والخل والزبادي والبهارات كلها حتي يتكون خليط ونقلبها جيدا للتتجانس ونضع قطع الدجاج وتقلب وتترك ثلاث ساعات او ليلة كاملة في الثلاجة حتي تتبل تماما ثم نحضر بولة
فيها كوب دقيق ونصف كوب نشا وعليه معلقه ملح صغيرة ومعلقة بابريكا ومعلقه كركم ونصف كوب دقيق ذرة ونقلبهم جيدا ثم نضع الدجاج ونقلبهم ونحضر طاسة
فيها زيت غزير ساخن وتوضع قطع الدجاج وتحمر
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق