الثلاثاء، 11 سبتمبر 2018

رموش الست مقدمه من الشيف المميز /هناء فهمي



رموش الست
مقدمة من الشيف المميز
: هناء فهمي
مدة التحضير       : 15 دقيقة
مدة الطهي          : 30 دقيقة

1 ونص كوب دقيق منخول
ربع كوب دقيق بسبوسة ناعم
نص كوب زبدة او سمن
2 معلقة كبيرة سكر بودرة مليانة اوي
1 بيضة بحرارة المطبخ
1 ملعقة كبيرة لبن بودرة مليانة اوي
1 ملعقة كبيرة جوز الهند الناعم
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1 كيس فانيليا
ذرة ملح

الشربات
نص كوب سكر
نص كوب ماء
عصير نص ليمونة
كيس فانيليا
يوضع السكر مع الماء ويوضع علي النار حتي الغليان ثم يوضع الليمون والفانليا ويترك يبرد خارج الثلاجة

1 ــ يوضع السكر مع السمن او الذبدة ويضرب جيداااااا
2 ــ ثم يوضع البيضة والفانيليا ويضرب جيدا
3 ــ ثم يوضع اللبن البودرة ثم يوضع دقيق البسبوسة ويقلب ثم يوضع جوز الهند ويقلب ثم يوضع الدقيق وعلية البيكنج بودرة وذرة ملح بعد نخلة
4 ــ ويقلب الخليط وتلم العجينة تشكل العجينة مدور وبيضاوي وتوضع في صينية بها ورقة زبدة وبالشوكة نشكل زي اللي في الصورة
5 ــ نحضر صفار بيضة وعليها فانيليا ونقطة خل وتضرب جيداااا وتدهن الرموش بالصفار البيض
6 ــ الفرن يكون سخن مسبقا علي درجة حرارة 180 وندخل الصواني لمدة 30 دقيقة حتي يتم النضج
7 ــ بعد خروج الرموش توضع في الشربات ثم تصفي علي طول
8 ــ ملحوظة مهمة
### نفس الكوب نعاير بيها كل المقادير
###  الشربات مهمة انة يبقي خفيف
### لو الرموش الوش ماحمرش ممكن نولع الشواية ثواني تاخد لو ذهبي
### ممكن نزين الرموش بالجوز الهند الناعم بعد التسوية
كتبت بواسطة ام ميدو 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013