وصفة الرواني
مقدمه من الشيف المتألق الخواجه ناجي
مدة التحضير 35دقيقه
مدة الطهي 5دقائق
المكونات والطريقه
دلوقتي نقدر نعمل الرواني في البيت عشر بيضات مع ربع كيلو سكر مع معلقه كبيره محسن كيك مع ٢ ورقه فنليا مع كوب لبن حليب مع ١٥٠ جرام دقيق ده كلو نضربو مع بعض ولما تفور ننزل ب ٢٠٠ جرام دقيق ونص ورقه بودر مع ٥٠ جرام سميط بسبوسه ونقلب تقلبتين وبعد كيدا اكون مجهز صنيه وسط وندهنها زبده او سمنه وانزل ب الرواني في الصنيه واسويها وبعد كيدا الفرن درجه الحراره من ١٨٠ الي ٢٠٠ ابدء افتح عليها بعد حوالي ١٠ دقأق افتح والفها في الفرن اعرف منين ان هي استوت ان احت ايدي عليها لو صوبعي علمت يبقا لسه نيه وممكن اجيب سكينه واغرزها في نص الصنيه لو نيه السكينه هيطلع فيها عجين تمام العسل ٢ كوب مياه مع ١ كوب سكر مع بعد علي النار ويغلي ولو في عسل كلوكوز ممكن نحط ٢ معلقه كبيره او ممكن نصف لمونه ويغلي ويكون الرواني برده والعسل سخن والاهم ان احنا نقشر وش الرواني ونقلبها علي ضهرها ونبدا نعسل الدرجه الي بنحبها بعد متشرب العسل نجلس الوش بالمربي ونرش عليها جوز هند او مكسرات نعمه الي بيحبها بالقرفه او برتقال او شيكولاته يوضع وهي بتضرب
مقدمه من الشيف المتألق الخواجه ناجي
مدة التحضير 35دقيقه
مدة الطهي 5دقائق
المكونات والطريقه
دلوقتي نقدر نعمل الرواني في البيت عشر بيضات مع ربع كيلو سكر مع معلقه كبيره محسن كيك مع ٢ ورقه فنليا مع كوب لبن حليب مع ١٥٠ جرام دقيق ده كلو نضربو مع بعض ولما تفور ننزل ب ٢٠٠ جرام دقيق ونص ورقه بودر مع ٥٠ جرام سميط بسبوسه ونقلب تقلبتين وبعد كيدا اكون مجهز صنيه وسط وندهنها زبده او سمنه وانزل ب الرواني في الصنيه واسويها وبعد كيدا الفرن درجه الحراره من ١٨٠ الي ٢٠٠ ابدء افتح عليها بعد حوالي ١٠ دقأق افتح والفها في الفرن اعرف منين ان هي استوت ان احت ايدي عليها لو صوبعي علمت يبقا لسه نيه وممكن اجيب سكينه واغرزها في نص الصنيه لو نيه السكينه هيطلع فيها عجين تمام العسل ٢ كوب مياه مع ١ كوب سكر مع بعد علي النار ويغلي ولو في عسل كلوكوز ممكن نحط ٢ معلقه كبيره او ممكن نصف لمونه ويغلي ويكون الرواني برده والعسل سخن والاهم ان احنا نقشر وش الرواني ونقلبها علي ضهرها ونبدا نعسل الدرجه الي بنحبها بعد متشرب العسل نجلس الوش بالمربي ونرش عليها جوز هند او مكسرات نعمه الي بيحبها بالقرفه او برتقال او شيكولاته يوضع وهي بتضرب
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق