طاجن ورق العنب
مقدم من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : ساعتان علي الاقل
مدة الطهي : حوالي نص ساعة
نص كيلو ورق عنب
نص كيلو لحمة مفرومة
1كوب مج ارز
2 ملعقة كبيرة زيت
2 بصلة كبيرة مفرومة ناعم
فلفل اسود
ملح حسب الرغبة
خضرة محشي بس مش كتير
نعناع ناشف مفروك او اخضر مفروم
1 ــ نغسل الارز كويس اوووي ونصفية في مصفي من الماء
2 ــ يوضع علي الارز اللحمة المفرومة والبصل المفروم والخضرة المفرومة والتوابل الملح والفلفل والزيت علشان الارز يبقي مفلفل وحلو ونقلب كويس
3 ــ نسلق الورق العنب يدوبك ثواني ويوضع في مصفي
4 ــ نحضر طاجن ثم يوضع في الطاجن عيدان الورق العنب ثم نلف ورق العنب ويوضع في الطاجن
5 ــ نغلي شوربة وتوضع علي الورق لغاية ماتغطي الورق مانكترش ثم يقطع كام ليمونة وتوضع علي الوش ويترك الطاجن علي النار حتي يتم النضج
6 ــ نسوي الطاجن علي شياطة الارز
7 ــ ملحوظة مهمة
### لو حبنا نعمل معاها لحمة يبقي نسوي اللحمة نص سوء الكمية اللي تحبيها بوضع قطع بصل وملح وفلفل اسود مع اللحمة وتستوي في مايتها نص سوة وتوضع في الطاجن من تحت ونرص فوق اللحمة الورق العنب ونكمل التسوية
تحياتي الشيف هناء فهمي
مقدم من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : ساعتان علي الاقل
مدة الطهي : حوالي نص ساعة
نص كيلو ورق عنب
نص كيلو لحمة مفرومة
1كوب مج ارز
2 ملعقة كبيرة زيت
2 بصلة كبيرة مفرومة ناعم
فلفل اسود
ملح حسب الرغبة
خضرة محشي بس مش كتير
نعناع ناشف مفروك او اخضر مفروم
1 ــ نغسل الارز كويس اوووي ونصفية في مصفي من الماء
2 ــ يوضع علي الارز اللحمة المفرومة والبصل المفروم والخضرة المفرومة والتوابل الملح والفلفل والزيت علشان الارز يبقي مفلفل وحلو ونقلب كويس
3 ــ نسلق الورق العنب يدوبك ثواني ويوضع في مصفي
4 ــ نحضر طاجن ثم يوضع في الطاجن عيدان الورق العنب ثم نلف ورق العنب ويوضع في الطاجن
5 ــ نغلي شوربة وتوضع علي الورق لغاية ماتغطي الورق مانكترش ثم يقطع كام ليمونة وتوضع علي الوش ويترك الطاجن علي النار حتي يتم النضج
6 ــ نسوي الطاجن علي شياطة الارز
7 ــ ملحوظة مهمة
### لو حبنا نعمل معاها لحمة يبقي نسوي اللحمة نص سوء الكمية اللي تحبيها بوضع قطع بصل وملح وفلفل اسود مع اللحمة وتستوي في مايتها نص سوة وتوضع في الطاجن من تحت ونرص فوق اللحمة الورق العنب ونكمل التسوية
تحياتي الشيف هناء فهمي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق