الاثنين، 22 أكتوبر 2018

الحجازيه الاسكندراني مقدمه من الشيف المبدعه ناهد عثمان

الحجازيه الاسكندراني
مقدم من/ناهد عثمان
مده التحضير 30دقيقه
مده التخمير/30دقيقه
مده الخبيز /45دقيقه وحسب حراره فرنك
المقادير
بصي ياستي
3كوب دقيق ابيض
1كوب دقيق سميد(دقيق البسبوسه)
كوب زيت
معلقه كبيره خميره فوريه
نصف كوب ماء دافئ
معلقه كبيره سكر
الحشو:-
كوب سكر
كوب سميط
3معلقه سمن فلاحي او اي سمنه نوعها كويس
قرفه 3 معلقه كبيره او اكتر حسب الرغبه
3 معلقه كبيره ماء
الطريقه
تخلطي الدقيق بالسميط وتضيفي الخميرة والسكر لنصف كوب الماء وتحطيها علي جنب وتقدحي كوب الزيت وتضيفي الزيت علي الدقيق وهوه ساخن وتقلبي بمقصوصه حتي يتشرب الدقيق كله من الزيت كانه كحك ولما تتأكدي ان الدقيق كله اختلط مع الزيت تضيفي الخميرة بالماء وتعجنيها تقلبيها بس هتدهني صنيه مستطيلة بالسمن وتقسمي العجينه نصفين وتفردي نصفها وتحضري الحشو باضافه كل المقادير علي بعض حتي تصبح كأنها مبللة  وتفرديها علي العجينه بالتساوي
وتتركي الحروف
ثم تفردي نصف العجينه الاخر عليها
وتمرري بطرف الشوكه
بالطول  والعرض حتي تعمل خطوط  وتقطعيها وتتركيها نصف ساعه قبل الخبز
تخبز فى فرن على درجه حراره 180
تترك تبرد قبل التقطيع

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013