كتبت : عايده السحراوي
اسم الوصفة : الشيش طاووق الصحى 🍡🍢
مقدمة من الشيف / ندى العسال
مدة التحضير : ساعة
مدة الطهى : 35 دقيقة
المقادير :-
- قطع صدور دجاج مع وراك مخلية مكعبات
- للتبيلة :
(ملعقة متوسطة مستردة . بابريكا . توم مفروم او بودرة توم . زيت زيتون او ذرة . جنزبيل بودر . رشة قرفة . رشة حبهان بودر . كوب زبادى او نص كوب لبن رايب . عصير ليمون . ملح وفلفل)
- خضراوات مقطعة مكعبات ( بصل . فلفل ألوان . ممكن - مشروم فريش وباذنجان او طماطم شيرى )
- اسياخ خشب للشيش طاووق
- ورق فويل (الومنيوم)
- فحمة
الطريقة :-
● تغسل الفراخ كويس جدا بدقيق وملح وخل وتشطف وتصفى جيدا .
● تنقع أسياخ الشيش طاووق فى الماء لمدة 4 ساعات عشان متتحرقش فى الفرن .
● تتبل قطع الصدور والاوراك بالتتبيلة السابقة لمدة 12 ساعة عالاقل .
● تشيش قطع الدجاج بعد التتبيل بعصيان الشيش طاووق مع الخضراوات المقطعة وترص فى صينية فرن غير لاصقة مدهونة زيت بسيط .
● توزع باقى التتبيلة على عصيان الشيش طاووق لكى تتشرب الخضراوات من طعم التتبيلة أيضا .
● تغطى بورق الفويل وندخل الصينية الفرن سخن على حرارة 200 فى الرف الاوسط لمدة 30 دقيقة فقط لو القطع صغيرة لكن لو كبيرة وكتير فى السيخ هيبقى لمدة 45 دقيقة حتى لا يصبح ناشف ثم ننزع ورق الالومنيوم ونفتح الشواية لتأخذ الاعواد لون ذهبى جميل مع تقليبها على كل ناحية .
● فور خروجها نضع فحماية مشتعلة بداخل الصينية ونغطيها مرة أخرى لحين التقديم حتى يأخذ الشيش طاووق طعم الشوى ويظل طرى . ويقدم مع مكرونة أو أرز بسمتى أو ارز ابيض 😍 وبالهنا
تحياتى ،،،
اسم الوصفة : الشيش طاووق الصحى 🍡🍢
مقدمة من الشيف / ندى العسال
مدة التحضير : ساعة
مدة الطهى : 35 دقيقة
المقادير :-
- قطع صدور دجاج مع وراك مخلية مكعبات
- للتبيلة :
(ملعقة متوسطة مستردة . بابريكا . توم مفروم او بودرة توم . زيت زيتون او ذرة . جنزبيل بودر . رشة قرفة . رشة حبهان بودر . كوب زبادى او نص كوب لبن رايب . عصير ليمون . ملح وفلفل)
- خضراوات مقطعة مكعبات ( بصل . فلفل ألوان . ممكن - مشروم فريش وباذنجان او طماطم شيرى )
- اسياخ خشب للشيش طاووق
- ورق فويل (الومنيوم)
- فحمة
الطريقة :-
● تغسل الفراخ كويس جدا بدقيق وملح وخل وتشطف وتصفى جيدا .
● تنقع أسياخ الشيش طاووق فى الماء لمدة 4 ساعات عشان متتحرقش فى الفرن .
● تتبل قطع الصدور والاوراك بالتتبيلة السابقة لمدة 12 ساعة عالاقل .
● تشيش قطع الدجاج بعد التتبيل بعصيان الشيش طاووق مع الخضراوات المقطعة وترص فى صينية فرن غير لاصقة مدهونة زيت بسيط .
● توزع باقى التتبيلة على عصيان الشيش طاووق لكى تتشرب الخضراوات من طعم التتبيلة أيضا .
● تغطى بورق الفويل وندخل الصينية الفرن سخن على حرارة 200 فى الرف الاوسط لمدة 30 دقيقة فقط لو القطع صغيرة لكن لو كبيرة وكتير فى السيخ هيبقى لمدة 45 دقيقة حتى لا يصبح ناشف ثم ننزع ورق الالومنيوم ونفتح الشواية لتأخذ الاعواد لون ذهبى جميل مع تقليبها على كل ناحية .
● فور خروجها نضع فحماية مشتعلة بداخل الصينية ونغطيها مرة أخرى لحين التقديم حتى يأخذ الشيش طاووق طعم الشوى ويظل طرى . ويقدم مع مكرونة أو أرز بسمتى أو ارز ابيض 😍 وبالهنا
تحياتى ،،،
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق